Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu: „Vom avea una dintre cele mai puternice echipe în apărare”

Eduard Popa, Bogdan Isailă

Eduard Popa, Bogdan Isailă
22.08.2018

dan fleseriu sibiu cantonament transferuri

CSU Sibiu a găzduit marți în Sala Transilvania prima conferință de presă a actualului sezon. La aceasta a luat parte antrenorul Dan Fleșeriu, directorul clubului, Horațiu Floca și noul manager al echipei, Ionuț Georgescu. 

Dan Fleșeriu a vorbit despre noua echipă, despre punctele forte pe care formația le va avea în urma transferurilor efectuate, dar și despre mai mulți juniori pe care îi va avea în vedere în acest sezon: 

„Am încercat să creăm o echipă mai puternică și să sperăm mai rapidă. Pe lângă transferurile anunțate de club, am mai luat în pregătire și doi juniori: Sebastian Costeiu și Cerbu Cristian. Îi luăm în pregătire și sperăm că vor putea ajunge să joace și în jocurile oficiale. Nu renunțăm nici la ideea de a-i folosi pe frații Paul și Victor Bogdan, dacă vor reuși să facă față, având în vedere că sunt clasa a XII-a. Anul ăsta pot spune că vom avea una dintre cele mai puternice echipe sub coș și vom avea și la nivelul extremelor și conducătorilor de joc baschetbaliști foarte puternici, foarte buni în faza de apărare. Vom vedea cum ne vom descurca în ceea ce privește atacul și sper că vom fi mai eficienți decât sezonul trecut”.

Fleșeriu a discutat și despre perioada de pregătire a sibienilor în următoarea lună. Antrenorul sibian a glumit pe seama faptului că vor face un cantonament la Zlatibor, o premieră pentru el în ultimii 14 ani. 

„Vom pleca într-un cantonament de două săptămâni la Zlatibor. Asta este cea mai importantă noutate. Cu echipele pe care le-am antrenat, eu unul n-am mai făcut cantonament de 14 ani, cred. În cadrul acestui cantonament vom juca şi trei amicale. Imediat după ce revenim în ţară, vom mai disputa două meciuri de verificare, în Bucureşti, după care urmează ”Memorialul Tordai” în perioada 20-22 septembrie, la care va participa şi o echipă renumită pe plan internaţional. Ionuț a reușit să îi convingă să vină încoace. După care, vom vedea dacă vom mai avea un meci, sau ne prezentăm direct la cel din prima etapă, pe care îl vom disputa pe terenul lui Dinamo", a declarat Fleşeriu.

În perioada în care sibienii vor fi în cantonament, la Zlatibor se vor afla şi mai multe echipe mari din baschetul continental.

„Dacă, până nu demult, Panathinaikos venea în fiecare an acolo, anul acesta ne vom pregăti alături de AEK Atena, câştigătoarea Champions League şi a Cupei Greciei, în sezonul trecut, Oldenburg, o echipă care a jucat şi în sezonul precedent în Champions League şi în 7DAYS EuroCup în fiecare an, şi Krka, din Slovenia, câştigătoarea Ligii Adriatice 2 în sezonul trecut", a spus noul team-manager al lui CSU Sibiu.

Fostul conducător al Stelei și al Asesoftului a lăudat condiţiile de pregătire de la Zlatibor şi a adăugat că sibienii ar urma să beneficieze de serviciile unui preparator fizic cu experienţă în baschetul mondial.

„Sunt condiţii foarte bune, este o zonă montană, în care totul este la îndemâna sportivilor, de la stadion, sală, condiţii de recuperare, absolut tot de ce ai nevoie pentru a avea o pregătire consistentă în această primă parte a sezonului. Vor fi două săptămâni, cu trei meciuri amicale. De asemenea, în această perioadă vom putea conta pe un preparator fizic specializat în această meserie. Jovan Buha se numeşte el! Ultimii 4 ani i-a petrecut la Bayern Munchen, alături de Marko Pesic. Înainte a fost un an la Chicago Bulls, în NBA, ocupându-se de pregătirea fizică a jucătorilor de acolo şi de pregătirea jucătorilor care urmau să fie draftaţi de Chicago. Are o mare experienţă la Partizan Belgrad şi la loturile naţionale ale Serbiei şi la Banvit Bandirma, o echipă pe care Sibiul a întâlnit-o în campaniile europene precedente. Ne bucură faptul că îl vom avea acolo pentru că reprezintă un prilej şi pentru Alex Mureşan de a învăţa şi de a avea un tranning alături de un specialist în această arie a pregătirii fizice a sportivilor de performanţă. Cu toţii vom avea o experienţă plăcută şi sunt sigur că vom putea păstra legătura cu Buhar şi de-a lungul sezonului pentru a monitoriza atent evoluţia fizică a jucătorilor noştri", a mai adăugat Georgescu.

*foto: sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Sibiu
    Multa lauda. Intr-adevar, e o echipa buna acolo, dar stim ca o mare parte din meritul alcatuirii lotului si disputarea amicalelor puternice o are Georgescu. Bravo lui.

    cu 5 ani în urmă (22.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      hmm
      Nu inteleg partea cu "multa lauda, dar ma gandesc ca nu ai citit foarte bine articolul. Mai sus sunt 4 citate din conferinta de presa; primele doua ii apartin lui Dan, celelate, unde apar detaliile despre Zlatibor, lui Georgescu, pentru simplul fapt ca el s-a ocupat de perfectarea cantonamentului. Iar in ce priveste alcatirea lotului, cu siguranta ca si el a avut un rol importantant, Dan fiind cel care a spus asta in conferinta de presa, doar ca pe TB nu a mai aparut.

      cu 5 ani în urmă (22.08.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Da
    Cam asa este...

    cu 5 ani în urmă (22.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!