Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Fleșeriu, după victoria contra Galațiului: „Un meci greu, o luptă pe cinste”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
03.03.2018

 

CSU Sibiu a încheiat partida cu CS Phoenix Galați cu o victorie, scor 93-85. Grație acestui rezultat, formația lui Dan Fleșeriu a urcat pe primul loc în Liga Națională de Baschet Masculin, cu 32 de puncte.

Sibienii au avut parte de un meci greu pe teren propriu, dar și-au adjudecat victoria după un sfert 4 foarte bun, preluând conducerea partidei cu un parțial de 17-0. La final, antrernorul galben-albaștrilor a spus că s-a dat o luptă pe cinste.

„Un meci greu, o luptă pe cinte, după părerea mea. De abia în sfertul 4, când am reușit să ne trezim și să ne apărăm cu adevărat, am reușit să ne și desprindem de ei, au fost 3-4 minute în care ei n-au reușit să marcheze. Galațiul este o echipă extrem de rapidă, astăzi cu un șut foarte bun de afară, ne-a surprins în determinarea cu care a jucat. Băieții mei se așteptau la un meci mult mai ușor, deși le-am tot spus că nu va fi așa, și ne-am făcut singuri meciul greu și cu probleme pentru sfertul patru. Mă bucur că au reușit să revină, să se apere foarte-foarte agresiv, să-și facă apărările, am revenit cu 3 sau 4 aruncări de 3 puncte, cu care am făcut și diferența. Asta înseamnă că băieții sunt pregătiți și doar mental trebuie să facem pasul spre poziția în care ne vom afla după etapa asta”, a declarat Dan Fleșeriu.  

După victoria cu CS Phoenix Galați, BC CSU Sibiu a trecut pe prima poziție a Ligii Naționale.

„N-am pus deloc problema că vom fi sau nu pe primul loc, mai sunt 14 etape din sezonul regulat, 4 din prima fază și 10 din faza a doua. Dacă aș fi fost pe locul 5-6-7, aș fi zis că Play-Off-ul contează. Exact același lucru spun și acum. (...) E bine că suntem o poziție mai în față, pentru că avem avantajul terenului propriu și suporterii noștri merită acest lucru, să aibă cât mai multe meciuri acasă. Acesta este singurul avantaj. Nu știu cât vom reuși să stăm pe primul loc. Presiunea va fi pe noi, nu avem voie să pierdem niciun meci de acum încolo. Vor fi 10 meciuri extrem de grele în top 6 și ne mai așteaptă cel puțin 3 meciuri foarte grele până acolo. Locul contează puțin. Poate că astăzi am fost mai încordați. Am greșit niște pase simple, am greșit niște contraatacuri, dar cred că mai degrabă din cauza pauzei de o lună, pentru că în repriza a doua am jucat mai bine. Sper că la Craiova să jucăm mai bine de atât”, a mai spus Dan Fleșeriu.  

Tehnicianul Sibiului a vorbit și despre Jordan Williams, fost jucător NBA, care a fost cel mai bun marcator al său în partida cu CS Phoenix Galați. Americanul și-a trecut în cont 20 de puncte.  

„Nu este în cea mai bună formă fizică și nici nu va fi în curând. Poate la sfârșitul lunii aprilie la ajunge la greutatea la care trebuie, dacă va ajunge, pentru că el stagnează deja de vreo 3 săptămâni la greutatea asta. Forma fizică n-a fost niciodată atuul lui, nici măcar când juca în NBA, de asta cred că nici nu a mai fost reținut în NBA, după accidentare. Dar noi facem absolut tot ce se poate ca să îl aducem cât mai aproape de ceea ce am vrea noi. A fost un meci bun azi pentru el. A fost o surpriză pentru adversar. În momentul în care adversarii se vor pregăti pentru el, îi va fi mai greu, cu siguranță”, a conchis Dan Fleșeriu.

Pentru CSU Sibiu urmează miercuri, 7 martie, un meci în deplasare, cu SCMU Craiova.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!