Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Ioan: “Niciunul dintre noi nu îşi doreşte ca Dinamo sǎ retrogradeze.”

Claudia Truşcǎ

Claudia Truşcǎ
20.01.2013

                                

Sâmbǎtǎ, 19 ianuarie, CS Dinamo a pierdut confruntarea de pe teren propriu cu BCM U Piteşti, scor 59-90. Despre aceastǎ partidǎ am stat de vorbǎ cu Dan Ioan, care a descris pentru cititorii totalbaschet.ro situaţia echipei şi jocul prestat în ultimele douǎ partide disputate.

Unde s-a pierdut partida cu BCM U Piteşti?

Experienţa echipei din Piteşti şi-a spus cuvântul în meciul de ieri, unde noi nu am reuşit în multe momente sǎ îi oprim sǎ înscrie. Indiferent de apǎrare, om la om sau zonǎ, jucǎtorii piteşteni ne-au pus probleme prin sistemele lor tactice şi acţiunile individuale în special prin Barać. Diferenţa de scor probabil le-a dat calmul necesar pentru a juca dezinvolt şi fǎrǎ presiune.
Un alt factor pe care noi încǎ nu reuşim sǎ îl remediem sunt mingile pierdute, avem în medie 20 pe meci, iar acest lucru ne trage foarte mult în jos; sunt practic 20 de atacuri unde noi nu reuşim sǎ aruncǎm la coş. În unele cazuri pierdem mingi sus, de unde adversarii noştri pleacǎ pe contraatac şi marcheazǎ puncte uşoare. Şi Piteştiul a profitat de acest punct slab al nostru, prin intercepţiile pe care le-au facut.

La Oradea, in primul meci din retur, diferenta de mingi pierdute nu a fost chiar atât de mare deoarece noi am pierdut doar 2 în plus faţǎ de adversarii noştri. Acolo au prins foarte multe mingi peste noi, şi datoritǎ taliei mai înalte dar şi a greşelilor noastre la blocajul defensiv. Echipa Oradiei a avut recuperǎri ofensive aproape câte am avut noi în total. De acolo probabil şi diferenţa mai mare de scor.

Crezi cǎ noile transferuri vor ajuta echipa sǎ se salveze de la retrogradare?

Sperǎm ca noile transferuri sǎ se integreze cât mai repede în sistemul nostru de joc şi sǎ începem sǎ câştigǎm meciuri cu ajutorul lor. Vom vedea în meciurile cu contracandidatele noastre directe la rǎmânerea în Liga Naţionalǎ dacǎ suntem sau nu în stare sǎ nu retrogradǎm, pentru cǎ şi celelalte echipe s-au întǎrit în aceastǎ pauzǎ de iarna. Pânǎ acolo, noi muncim în continuare la antrenamente cu seriozitate, pentru cǎ niciunul dintre noi nu îşi doreşte ca Dinamo sǎ retrogradeze.

 

Sursǎ foto: Viorel Cartis

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!