Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Niculescu: „Dacă aș putea, mi-aș pune băieții să joace fiecare 50 de minute”

Eduard Popa

Eduard Popa
06.01.2018

dan niculescu dinamo steaua

Unul dintre cei mai buni jucători din istoria lui Dinamo București, Dan Niculescu, a preluat sarcina ingrată să conducă de pe banca tehnică echipa pentru care a făcut carieră. Dinamoviștii se află acum în degringoladă din cauza problemelor financiare, fiind nevoiți să improvizeze în acest sezon cu numeroși jucători tineri, fără experiență în prima ligă valorică.

Ultimul meci în care s-au văzut aceste lipsuri este cel în compania Stelei. Odinioară derby-ul baschetului românesc, partida de ieri dintre Dinamo și Steaua a reprezentat o simplă formalitate pentru roș-albaștrii, care s-au impus cu 119-66.

După acest meci, antrenorul dinamovist Dan Niculescu ne-a vorbit despre partida cu Steaua, despre obiectivele clubului și despre următoarele partide ale alb-roșilor:

„Am ținut pasul vreo 16 minute și ca în multe meciuri cădem fizic. Au fost în pauză băieții. Au jucat multe meciuri la rând și a trebuit să le oferim o vacanță și în plus, doi oameni de bază Casale și cu Neagoe au fost accidentați. Cu ei nu pierdeam la diferența asta. Felicit Steaua pentru victorie și le urez mult succes. Noi trebuie să creștem de la meci la meci cât se poate de mult. Acesta este obiectivul nostru. Mai mult nu se putea azi.

Eu vreau ca proiectul să continue. Obiectivul rămâne același: evitarea retrogradării și sper să reușim să îl îndeplinim. Nu cred că o să mai facem transferuri. Jucăm cu ce avem acum. Să vedem, poate găsim la juniori doi, trei tineri mai buni din Dinamo. Ăsta e proiectul, așa îl continuăm.

În următorul meci de la Oradea sper să jucăm cât putem mai bine. Probabil că o să pierdem. Apoi avem meci la Timișoara. Gândurile mele bune se îndreaptă către acești băieți tineri, pe care dacă aș putea să îi bag 50 de minute într-un meci, i-aș băga, doar să capete experiență și să progreseze. Pentru altceva nu putem emite pretenții.” , ne-a spus Niculescu, la sfârșitul partidei. 

Dan Niculescu a făcut carieră la Dinamo București în anii ’70 și ’80. Totodată, el a fost component al echipei naționale, alături de care a participat la EuroBasket 1971, 1973, 1975, 1985 și 1987. Niculescu a început sezonul ca antrenor secund al lui Eugen Ilie. El a devenit principalul lui Dinamo după ce Ilie a decis să preia echipa de Liga Întâi, CSO Voluntari.

Dinamo urmează să joace în etapa a XIII-a în deplasare, la CSM CSU Oradea. Partida se desfășoară luni, de la ora 18:00 și va transmisă de Digi Sport 4.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!