Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Păltinişanu: "Mă aşteptam să-mi închei cariera acasă şi nu mi-e uşor să plec"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
27.12.2012

După aproape un deceniu petrecut în tricoul alb-violet, simbolul baschetului timişorean din ultimii ani, Dan Păltinişanu va părăsi formaţia de pe Bega. "Pălti" a decis să meargă la Târgu-Mureş, acolo unde speră să prindă mai multe minute decât a făcut-o în ultima vreme la Timişoara.

Fostul căpitan al Leilor din Banat a trecut prin vremuri grele cu BCM Elba, dar a cunoscut şi gloria, prin cucerirea singurului trofeu din baschetul masculin timişorean: Cupa României. A evoluat în scurte perioade şi la alte formaţii din România, iar acum, la 33 de ani plănuia să îşi încheie cariera "acasă". Cel mai probabil însă, nu va avea parte de această bucurie. Simte că mai are de jucat, dar în aceeaşi măsură nu crede că va pune adidaşii în cui la formaţia la care s-a consacrat.

Dan Păltinişanu a ales să vorbească despre plecarea sa la BC Mureş şi spune că nu i-a fost deloc uşor să ia decizia de a părăsi Timişoara.

Nu voiam să-mi petrec ultima perioadă a carierei pe bancă, mai ales că simt că mai pot juca. Fizic mă simt bine, aşa că am zis... ori mă las, ori plec. Am avut mai multe opţiuni, dar Mureşul mi s-a părut cea mai serioasă. Vor performanţă, oraşul e ok şi o să simt şi eu că sunt parte la ceva, lucru care în ultimul an şi jumătate nu prea l-am simţit. Sper să nu dezamăgesc. Fireşte că şi eu mă aşteptam să îmi închei cariera acasă şi nu îmi e uşor să plec, dar uneori în viaţă trebuie să luăm şi decizii care nu ne plac.

Cel mai bun moment al său la Timişoara rămâne de departe performanţa obţinută în 2010, cucerirea Cupei României.

În 2010, Dan Păltinişanu şi colegii săi de la BCM Elba prezintă trofeul Cupei României în faţa fanilor, pe stadionul care poartă numele tatălui său. "A fost un moment unic şi magic", spunea atunci pivotul.

Jucătorul care este un simbol pentru baschetul timişorean, dar şi pentru oraş a dorit să le transmită un mesaj tuturor celor care i-au fost alături de-a lungul timpului.

Vreau să le mulţumesc pe această cale tuturor celor care mi-au transmis mulţumiri şi încurajări pe diverse căi. Sunt cuvinte foarte frumoase şi vă mulţumesc. Ne vedem... acasă. 

Dan Păltinişanu a fost în mai multe rânduri jucătorul Timişoarei, atât la BCM Elba, cât şi la BC Timişoara. El a mai evoluat la formaţii precum CSU Sibiu sau Gaz Metan. A fost căpitanul Leilor din Banat în partea a doua a mandatului lui Predrag Badnjarevic. 

Povestea sa este una foarte interesantă. Este fiul fotbalistului cu acelaşi nume, jucător care a fost căpitan al formaţiei de fotbal Poli Timişoara şi cel care dă în prezent numele stadionului din oraş. Baschetbalistul a devenit la rândul său tată. Are un băiat alături de soţia sa, Dana, iar pe cel mic l-a numit tot Dan, astfel încât numele Dan Păltinişanu ajunge la a treia generaţie consecutivă.

Interesant este şi faptul că pivotul era ultimul jucător rămas la Timişoara din trupa care cucerea Cupa României şi pe care fanii au numit-o "de legendă". Acea formaţie va continua să aibă totuşi un reprezentant la Timişoara. Daniel Tudosă revine în tricoul alb-violet şi preia titulatura de "ultimul mohican".

Dan Păltinişanu va avea parte de un debut "ca-n filme" la BC Mureş. Va întâlni în primul său joc tocmai Timişoara, în sala "Olimpia", iar jucătorul spune că va avea emoţii şi că speră să nu greşească vestiarul.

foto: arhiva personală (via facebook)

2 comentarii la aceasta stire:
  • cocodinica :

    simbol?
    ce simbol??? haideti sa fim seriosi... e adevarat , era singurul care a ramas in lot dinntre cei care au castigat cupa... dar de aici.. pana la al numi simbolul baschetului timisorean e cale lunga....
    Sa nu uitam ca acest "simbol" a mai plecat de la Timisoara (Gaz Metan, Sibiu, Dinamo)...
    Dca ek este simbol..ce putem spune atunci de un Alin Bacov, Cristi Bota si altii care au facut cinste baschetului timisorean...

    cu 11 ani în urmă (27.12.2012) Raspunde
  • cocodinica :

    ...
    Daca el este simbol..ce putem spune atunci de un Alin Bacov, Cristi Bota si altii care au facut cinste baschetului timisorean...

    cu 11 ani în urmă (27.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!