Stiri Juniori U17 Masculin

Dan Păltinişanu va conduce academia BC Timişoara

Dan Oancia

Dan Oancia
07.08.2014

Cele aproximativ 13 sezoane petrecute în baschetul de pe Bega l-au făcut pe Dan Păltinișanu, fiul fostei legende a fotbalului timișorean, regretatul său tată cu același nume, să devină la rându-i unul dintre personajele marcante ale sportului timișorean. Cel care acum a fost propulsat în funcția de director al academiei echipei BC Timișoara, s-a numărat printre membrii care au adus în Timișoara după zeci de ani un trofeu la sporturile pe echipe, singurul de altfel obținut de baschetul din urba timișeană.

Plecat în ultima parte a carierei sale la BC Mureș, Dan Păltinișanu a mărturisit pentru site-ul bctimisoara.ro: „Fizic, aș mai fi putut juca, chiar am avut oferte, dar nu am mai vrut să stau departe de familie. Academia BC Timișoara a fost argumentul de a mă întoarce acasă, mai ales că managerul Leontin Demaio m-a sunat din timp, când campionatul mai era în desfășurare. Mi-a spus că dacă renunț la activitatea de jucător, s-a gândit la mine pentru postul de director al Academiei, că am poarta deschisă oricând. Prin urmare, ne-am întâlnit, mi-a expus ideile sale, care mi s-au părut interesante, așa am decis să accept”.

Acum director al academiei BC Timișoara, fostul pivot a spus că îi plac foarte mult copiii și că una dintre problemele majore ale baschetului românesc se regăsește la nivel juvenil: “Juniorii sunt principală problemă în baschetul românesc și în sportul românesc în general. Consider că noi, cei tineri, trebuie să ne implicăm, să schimbăm mentalități, să construim o școală de baschet românească. Mulți dintre noi avem avantajul de a fi lucrat cu antrenori străini, cu baschetbaliști din Europa sau de peste Ocean, crescuți în școli cu renume. Alții au jucat în afara țării, așa că am înțeles cu toții ce înseamnă baschetul adevărat și putem schimba multe. Eu am o funcție administrativă, dar aș fi dispus să iau o grupă de juniori, pentru că îmi place tare mult să lucrez cu copiii”.

“Timișoara posedă resurse considerabile și merită să aibă o școală de baschet redutabilă. De fapt, acesta este viitorul: echipele să crească jucători și să-i promoveze, nu să-i cumpere. Va fi tot mai greu în sport, iar cine poate crește baschetbaliști de valoare va avea un avantaj tot mai mare”, a conchis Dan Păltinișanu pentru site-ul bctimisoara.ro

Potrivit informațiilor apărute pe site-ul echipei BC Timișoara, academia va începe să funcționeze din septembrie, fiind organizate două selecții, una în 30 august, iar a doua în 13 septembrie, la ora 11 în incinta sălii „Constantin Jude”. În cadrul academiei vor fi selectați tineri cu vârsta între 7 și 14 ani, iar grupa de 14 ani va fi înscrisă în Campionatul Național dedicat vârstei respective. Taxa va fi de 100 de lei pe lună. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!