Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dan Păltinișanu și Cristian Jakab au profitat de absența lui Barro

Noémi Csiki

Noémi Csiki
24.03.2013

Cei care urmăresc jocul echipei BC Mureș nu mai sunt luați prin surprindere de faptul că în fiecare etapă, alți jucători se dovedesc a fi cei mai eficienți decât la meciul precedent, altă combinație este cea mai productivă. După Peciukas, Ciric, Cuic, Navickas, sau Ceskovic au reușit performanțe de top, în etapa a 28-a i-a venit rândul lui Dan Păltinișanu să își treacă în cont o evoluție foarte reușită.

Ousmane Barro, celălalt pivot al mureșenilor fiind menajat de Sekulovic, Dan Păltinișanu și Cristian Jakab au împărțit minutele meciului, și ambii au profitat de șansa oferită.

Dan Păltinișanu a fost și cel mai eficient jucător al meciului, după ce a reușit 10 puncte și 8 recuperări (din care una ofensivă), două pase decisive și un capac. Deși aceste numere nu reprezintă performanțe extraordinare în sine, el a terminat cu un indice ridicat de eficiență (21) datorită și faptului că nu a pierdut nicio posesie și nu a ratat nicio aruncare, deci statistic vorbind, nu a făcut nicio greșeală în cele aproape 22 de minute jucate.

Cristian Jakab, veteranul revenit la BC Mureș după ce a petrecut sezonul trecut la Miercurea Ciuc, a jucat puțin peste 18 minute, după ce de foarte multe ori, nu a bifat niciun minut de joc. Jakab nu a irosit ocazia de a-și stabili atât un record de eficiență (16), cât și de puncte marcate într-un meci (14), după ce a finalizat cu succes 6 din 7 aruncări din acțiune și 2 din 2 libere, a reușit o recuperare ofensivă și a interceptat două mingi, fără a pierde vreo posesie.

BC Mureș s-a impus în fața dinamoviștilor cu scorul 104-72, ajungând astfel la 21 de victorii în sezon.

Foto: Răzvan Păsărică, www.rpressport.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!