Stiri

Dani Popescu, demonstrație de utilitate în joc cu doar două aruncări la coș

Adrian Micinic

Adrian Micinic
19.12.2012

Dani Popescu a fost unul dintre principalii artizani ai victoriei pe care BCM U Pitești a repurtat-o la Târgu-Jiu, în etapa a 14-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Deținătoarea Cupei României s-a impus pe terenul Energiei Rovinari cu scorul de 84-75.

Firavul fundaș din echipa lui Tudor Costescu a făcut o demonstrație de utilitate într-o echipă fără să se remarce în mod deosebit din punct de vedere statistic. Popescu a petrecut 23 minute pe parchet, perioadă în care a contabilizat 3 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și a avut o posesie pierdută pentru un coeficient de 7 la eficiență.

A fost de abia cel de-al 7-lea jucător ca și productivitate statistică din punct de vedere individual în echipa argeșeană. Totuși, cei care au urmărit cu atenție meciul și înțeleg în profunzime jocul de baschet vor aprecia efortul lui Dani, dincolo de linia sa statistică.

El a dat dovadă de multă inspirație în jocul echipei sale, găsind soluții în ambele faze ale jocului. A distribuit mingea și au fost cel puțin trei contraatacuri ale echipei argeșene în care Dani ar fi putut finaliza de unul singur, însă i-a lăsat pe colegii săi să-și treacă puncte în cont. Cu toate că nu îl ajută fizicul, a dat dovadă de înțelepciune, fiind activ și util pe faza defensivă în apărarea colectivă a echipei sale.

Însă, cel mai evident aspect din jocul lui Dani Popescu, confirmat și de statistică, constă în faptul că în perioada petrecută de jucătorul bucureștean pe parchet, adică cele 23 minute de joc efectiv, BCM U Pitești a avut 20 de puncte în plus pe tabela de marcaj. Sau, altfel spus, Popescu a terminat cu 20 la categoria +/-.

Dani Popescu a intrat pentru prima dată pe teren la scorul de 28-19 în favoarea Energiei Rovinari, în minutul 12 al meciului. În primele cinci minute cu acest jucător pe parchet s-a consemnat un parțial de 16-4 în favoarea argeșenilor. El nu a ieșit de pe parchet până la pauză, atunci când tabela de marcaj indica scorul de 43-39 în favoarea oaspeților.

În repriza a doua, Dani a revenit pe parchet undeva la jumătatea sfertului al 3-lea, la scorul de 51-49 pentru BCM U Pitești. El nu a mai ieșit de pe parchet până la finalul jocului, atunci când scorul era de 84-75.

Așadar, în prima repriză, cu Popescu pe teren BCM U Pitești a întors de la minus 9 la plus 4. În schimb, în repriza a doua, de la plus 2 a urcat la plus 9.

De notat că în sezonul precedent Dani Popescu a realizat cea mai bună prestație stagională chiar la Târgu-Jiu. Atunci el a fost apărat under (adversarul direct a păstrat o distanță mare de el și i-a permis să arunce în voie la coș, dar i-a limitat opțiunile de a pătrunde sau pasa) și a terminat cu 25 puncte, având 6/8 la aruncările de trei puncte. De această dată Dani a fost apărat mai atent, însă el a găsit soluția de a fi util echipei sale chiar dacă nu a aruncat la coș.

Într-o echipă cu multe guri de foc, rândul lui Dani Popescu la finalizare se lasă așteptat. Totuși, el a găsit, cel puțin la jocul cu Energia Rovinari, soluții de a se face extrem de util în jocul echipei pregătite de către Tudor Costescu. Jocul acestui baschetbalist în partida de la Târgu Jiu oglindește perfect ideea că baschetul nu se referă doar la marcarea punctelor.

Foto: Chiriac Daniel 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate