Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Darius Hargrove: „Întotdeauna am vrut să joc pentru Mureş”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.08.2017

Darius Hargrove, unul dintre cei mai vechi baschetbaliști străini care a activat vreodată în România, a oferit primele declarații din postura de jucător al BC Mureș Târgu Mureș.

„Întotdeauna am vrut să joc pentru Mureş, am fost aproape de câteva ori să semnez aici, iar de fiecare dată am simţit că ar fi fost bine pentru mine. Da, sunt de câţiva ani în România, la început am jucat la Ploieşti, şi să fiu sincer, la început chiar am urât campionatul de aici. Dar acum îmi place România, am mai jucat şi în alte ţări, dar România a fost foarte mereu bună pentru mine.

Ţelul meu este de a reveni în cea mai bună formă şi să ajut echipa în orice fel pot. Sigur, pe hârtie avem nume foarte bune şi jucători foarte buni, dar cred că dacă ne vom putea folosi unii de alţii şi ne închegăm ca o echipă pe teren şi în afara lui, vom deveni o echipă foarte periculoasă”, a spus Darius, citat de site-ul oficial al clubului ardelean. 

În vârstă de 35 de ani, extrema originară de peste ocean are o vastă experiență în campionatul României, fiind campion național alături de CSU Asesoft Ploiești, dar și cu experiențe în echipamentul celor de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Mai exact, începând cu sezonul 2008-2009 și până în prezent, sportivul înalt de 1.95 metri a bifat 8 sezoane în Liga Națională de Baschet Masculin, timp în care a totalizat 209 meciuri jucate, 3365 puncte marcate, 778 recuperări, 484 pase decisive, 277 intercepții, 32 capace, 375 mingi pierdute și 3063 de unități în dreptul eficienței, totul în peste 6200 de minute petrecute pe suprafața de joc. 

Un veritabil aruncător de la distanță, Hargrove a evoluat în ultimul sezon în echipamentul celor de la SCM U Craiova, însă nu a încheiat campionatul din cauza unei accidentări. Cu toate acestea, Darius a jucat 13 partide în echipamentul formației din Bănie, timp în care a acumulat medii de 17.5 puncte, 4.5 recuperări, 2.3 pase decisive, respectiv 16.0 la eficiență, toate în 30:27 minute petrecute în medie pe parchet. 

Toate cifrele contabilizate de Darius Hargrove pe parcursul anilor în întrecerile din România pot fi consultate în amănunt AICI

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Hargrove
    A ajuns in la Asesoft in 2005

    cu 6 ani în urmă (02.08.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ucj:

      U
      Chiar si la U mobitelco .... el sperand sa joace de fiecare data de fapt pentru mures :)))

      cu 6 ani în urmă (02.08.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Welcome Darius
    Ei bine, acum visul i sa indeplinit si a ajuns in sfarsit la noi :)
    Mult succes si speram la un an mai bun decat cel precedent. Speram sa ne revenim acolo unde am fost mereu in ultimii ani, adica in finala

    cu 6 ani în urmă (03.08.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!