Stiri

Darren Fenn, fostul jucător al Timișoarei, s-a retras din activitate

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.07.2015

Pivotul originar din Statele Unite ale Americii, Darren Fenn, fost component al celor de la BC Timișoara în sezonul 2013-2014, a decis să pună capăt unei cariere de 14 ani. Sportivul de 35 de ani, înalt de 2.08, născut în Tonawanda, New York, și-a făcut numele cunoscut în Bundesliga, acolo unde a evoluat preț de 8 sezoane. 

Fenn a ajuns pe Bega în timpul sezonului 2013-2014, iar în cele 9 meciuri jucate în LNBM a acumulat medii de 8.8 puncte, 4.6 recuperări, 1.1 pase decisive, 0.6 intercepții, 1.7 mingi pierdute și 7.7 la eficiență, totul în 23:51 minute jucate pe meci. De asemenea, americanul a bifat 2 prezențe pentru „Leii” din Banat și în Cupa României, acolo unde a totalizat 8 puncte și 6 recuperări. 

Darren Fenn și-a început cariera în NCAA la Canisius, iar mai apoi și-a început aventura europeană, trecând prin țări precum Franța, Italia, Belgia, Rusia și Bosnia, asta înainte să-și descopere cea de-a doua casă, Germania. Ajuns în Germania în 2005 și cu o mică pauză între anii 2012 și 2014, timp în care a jucat în Japonia, Franța și România, Fenn a evoluat în respectivii ani doar în Bundesliga, acolo unde și-a făcut numele respectat. 

În Germania a evoluat la echipe importante precum Bremerhaven, Bamberg, Artland Dragons. Alături de Bamberg, Darren Fenn a cucerit titlul național în 2007, fiind desemnat pivotul anului în Bundesliga. De asemenea, în anul respectiv a evoluat și în ULEB Cup. 

După despărțirea de Timișoara, impunătorul pivot s-a mutat înapoi în Germania, ajungând la un acord contractual cu S. Oliver Baskets Wuerzburg, echipă alături de care a evoluat și în ultimul sezon al carierei sale de jucător profesionist, 2014-2015, reușind promovarea în prima ligă a baschetului german. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!