Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Darrin Dorsey este noul fundaș al lui U-BT Cluj-Napoca

Eduard Popa

Eduard Popa
13.12.2018

darrin dorsey u bt cluj

U-BT Cluj-Napoca a ajuns la un acord cu fundașul american de 31 de ani, Darrin Dorsey. Dorsey are o înălțime de 1m88, 86 de kilograme și ajunge la U-BT din campionatul Greciei.

Născut în Phoenix, Arizona, Dorsey a jucat baschet încă din liceu, la Glendale High School, după care a jucat în  perioada 2007-2011 în NCAA, pentru trei colegii: Bakersfield, Dakota Wesleyan și Berea College.

El a debutat în cariera profesionistă în 2011, la echipa canadiană Halifax. În sezonul 2012-2013 el a jucat în Mexic (Ostioneros de Guaymas) și Columbia (Cafeteros Armenia), unde a continuat și în sezonul 2013-2014. În 2014-2015, Dorsey a trecut la echipa argentiniană Unión de Santa Fe, dar pe finalul sezonului a trecut oceanul și a jucat în Israel, la Hapoel Kfar Saba.

După aceea au jucat două sezoane în campionatul francez, la Poitiers (Pro B) și la ESSM Le Portel, pentru ca, după o scurtă perioadă în Turcia, la Ușak Sportif, să revină în Hexagon, la Élan Chalon. În actualul sezon, Darrin Dorsey a evoluat pentru Holargos, în Grecia.

La Poitiers, Dorsey a jucat în medie 32.5 minute și a înscris aproape 17 puncte (34% la trei puncte), cu 4 recuperări, 4.5 pase decisive și 2.1 intercepții în 37 de meciuri. Americanul a jucat și în prima ligă franceză, la ESSM Le Portel, unde a adunat 35 de meciuri, cu medii de 14.3 puncte (42% la trei puncte), 2.3 recuperări, 4.3 pase decisive și 1.6 intercepții în 30 de minute jucate.

În sezonul actual, Darrin a acumulat 5.5 puncte, 2.5 recuperări și 2.2 pase decisive în 22 de minute de joc, în șase meciuri în liga elenă.

El vine la echipa clujeană în locul sârbului Pedja Stamenkovic.

*foto: basketball.championsleague.net

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Era de așteptat
    Sa facă și Clujul o mutare. Este clar peste Stamenkovic, dar rămâne de văzut cum se va integra. Cifrele lui de anul trecut din Franța arată bine, cele de acum din Grecia nu prea. De urmărit.

    cu 5 ani în urmă (13.12.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      incet, incet
      parca ne facem si noi echipa de americani, pana acum ne axam mai mult pe sarbi. Vedem ce o iesi, poate ideea e sa i lase sa joace mai liber.

      cu 5 ani în urmă (13.12.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ..
    E clar ca e peste Stamenkovic. Sper sa fie genul de jucator care joaca pentru echipa. Daca se integreaza rapid, echipa o sa arate mai bine. Pare genul de juacator care joaca bine si pe pozitia 2.
    Sincer cred ca aceasta o sa fie echipa cu care o sa terminam campionatul. Nu cred ca o sa se mai faca transferuri.

    cu 5 ani în urmă (13.12.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Un inceput
    De a consolida echipa. Si sper sa fie cum spui studentU , adica un joc mai liber. Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (13.12.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Sa vedem,
    nu-i mare branza sa fii peste Stamencovic, oricum numarul de partide si punctele inscrise la greci nu-s datatoare de mari sperante, cel putin dupa mine . Pt o intarire vizibila a echipei aveam nevoie de un jucator care poate fi decisiv, gen Richardson de la Oradea si sa fie net peste Marinov,( care o fi de nationala, dar la bulgari nu la sarbi sau croati ), care este departe la ce ne-am asteptat de la noul fundas, dupa cedarea lui Watson . In concluzie, nu se intrevede o plomba decisiva, si in acest an vom continua sa avem aceleasi evolutii modeste ca si sezonul precedent si cel actual . O prima consecinta, scaderea treptata a numarului de spectatori ;daca asta le convine celor de la BT ( care dau acum si numele salii ), asta este sa fie sanatosi !

    cu 5 ani în urmă (13.12.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Sunt curios de ce Marinov nu se ridica la asteptarile tale?
      Dupa parerea mea, Marinov se potriveste foarte bine stilului de joc pe care il avem sezonul acesta.

      cu 5 ani în urmă (13.12.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Stil de joc ?
    Care de stil de joc, pt ca de ex in ultimele doua meciuri, cu Pitestiul si cu Timisoara,( echipe teoretic sub noi ), castigate in extremis, eu am vazut mai mult un joc haotic, bazat pe realizari individuale, la Kindell si Rasic, in rest ... Iar Marinov este bunicel, dar departe de a fi un fundas care sa contribuie decisiv la aportul echipei . Si asa cred ca va fi si Dorsey, care la ultimele doua echipe la care a evoluat a avut medii de doar 5,5 puncte si sub 20 minute jucate pe meci . PS . Cum am aratat , pt noi fiecare meci e un chin, pe cand Sibiu si Oradea ( chiar si Craiova ) castiga clar meciurile disputate si asta spune tot despre nivelul la care suntem !

    cu 5 ani în urmă (14.12.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Sunt de acord ca nu avem tactica, dar asta nu e vina lui Marinov. Cand zic ca se potriveste stilului de joc ma refer la modul in care Silva (ar) vrea sa joace: o tranzitie rapida (dar pentru asata ai nevoie de aparare si recuperari, daca la aparare stam cat de cat ok, la recuperari suntem destul de slabi - asta este alt subiect).
      Intr-adevar ca nu e decisiv ca si cum e Rasic sau Dykes, dar parerea mea e ca un tip muncitor care joaca pentru echipa si in acelasi timp reuseste sa si marcheze destule puncte importante in economia jocului.

      In ceea ce priveste nivelul jocului nostru din ultimele meciuri sunt de acord cu tine. Suntem departe de a fi intr-o forma buna care sa ne asigure macar o finala de campionat. Oricum, drumul pana acolo e lung si se pot intampla multe pe parcurs.

      cu 5 ani în urmă (14.12.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!