Stiri Acvile

De ce Claudia Pop ratează lotul național din probleme medicale, dar joacă aproape tot meciul la echipa de club

Eduard Popa

Eduard Popa
05.02.2018

claudia pop romania baschet

„Acvilele” s-au reunit duminică la București pentru duelurile din a doua fereastră a calificărilor pentru FIBA Women’s Eurobasket 2019. Antrenorul Dragan Petricevic și veterana Ancuța Stoenescu au stat la dispoziția fanilor baschetului românesc pentru o sesiune de Q&A privitoare la meciurile care urmează în preliminarii.

Unul din subiectele pe care le-a abordat selecționerul României este și absența Claudiei Pop. Jucătoarea a pus lipsa ei de la lot pe seama condiției medicale. Cu toate acestea, în ultima etapă din prima ligă din Turcia Claudia a strâns 23 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive în 39 de minute. Astfel, Petricevic a fost nevoit să explice absența de la lot a jucătoarei:

„Prefer să răspund foarte direct. Pentru mine singurul motiv pentru care cineva refuză lotul național constă problemele medicale. Nu știu ce dureri te fac să ratezi lotul național, dar să joci la echipa de club. Nici Ancuța Stoenescu, Annemarie Părău sau Gabriela Mărginean nu au venit sănătoase tun, mai ales că au jucat mereu din octombrie până în februarie. Eu am avut o discuție cu Claudia Pop înainte de această fereastră. I-am explicat cât de importantă este pentru națională. Este o jucătoare care joacă într-un campionat puternic, cel al Turciei. Ea mi-a explicat că pentru ea interesul ei este mai presus decăt interesul lotului național. Nu pot să judec și nu îmi doresc să judec. Claudia Pop a jucat ani la rând pentru echipa națională când nu eram eu selecționer.”

De asemenea, Petricevic a susținut că se așteaptă ca celelalte jucătoare să compenseze absența lui Pop.

„România are o jucătoare care ne va lipsi foarte mult, dar sunt convins că fetele care sunt aici vor răspunde pozitiv și vor suplini prin ambiția și un efort în plus pe teren lipsa unei jucătoare care efectiv, toată lumea trebuie să înțeleagă, interesul ei personal este pe primul loc în acest moment. Fiecare jucător ajunge într-un moment al carierei în acest punct. Din punctul meu de vedere este o decizie pe care o înțeleg. Nu este o decizie pe care o pot acuza pentru că nu am niciun drept să fac acest lucru.”

Veterana lotului, Ancuța Stoenescu a comentat și ea lipsa colegei sale de la lotul național.

„Din punctul meu de vedere echipa națională nu se refuză. Știu că Clau a avut ceva probleme de sănătate. Acum este decizia ei, nu pot să o judec cu nimic. Pentru mine rămâne la fel. Am fost atâția ani colege la echipa națională și asta nu schimbă cu nimic relația dintre mine și ea. Într-adevăr, dacă ar fi fost aici, ne-ar fi ajutat foarte mult. Dar respect decizia ei.”

Video aici:

 

La începutul lunii ianuarie, când a anunțat lotul naționalei, selecționerul Petricevic anunțase că Adina Stoiedin și Claudia Pop au refuzat convocarea la echipa națională din rațiuni medicale:

„Ne lipsesc două jucatoare experimentate, Claudia Pop și Adina Stoiedin. Ambele sunt nerefăcute complet după accidentări mai vechi și, deși evoluează la echipele lor de club, nu o fac la un potențial de 100%. Am purtat discuții cu ambele, am consultat și dosarele lor medicale și am considerat că e bine să ne bazăm la echipa națională doar pe jucătoare complet apte pentru jocuri la cel mai înalt nivel.” 

Ca o coincidență, Claudia Pop a postat tot duminică pe contul personal de Instagram o poză în echipamentul echipei naționale de baschet fete.

#memories

A post shared by Claudia Pop (@claudiam_pop) on Feb 4, 2018 at 3:30am PST

După o perioadă de cantonament la Arena de Baschet, pentru fetele lui Dragan Petricevic urmează deplasarea la Helsinki, pentru meciul cu Finlanda din 10 februarie iar apoi se deplasează pe 14 februarie la Celje, pentru partida cu Slovenia.

În primele două partide din aceste preliminarii, România a pierdut cu Slovenia pe teren propriu, scor 80-59 și în deplasarea cu Franța, scor 87-45.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!