Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

De ce echipele din Timișoara se înghesuie în Sala Constantin Jude

Eduard Popa

Eduard Popa
13.12.2017

sala polivalenta politehnica timisoara

BC SCM Timișoara și Timba Timișoara, dar și celelalte cluburi de sport din oraș, au avut de-a lungul acestui sezon probleme grave în a-și stabili un program din cauza înghesuielii la bătrâna Sală Constantin Jude. Problema ar fi fost măcar parțial rezolvată dacă sala de sport a Universității Politehnice din Timișoara ar fi fost construită în termenul stabilit: 30 iunie 2014.

Potrivit celor de la tmsport.ro, povestea sălii de sport începe în octombrie 2010. Aceasta trebuia să găzduiască inițial echipa de handbal masculin, dar după asocierea din 2013 cu Primăria Municipiului Timișoara, s-a decis ca sala să devină una polivalentă, cu peste 3.000 de locuri, în vederea găzduirii EuroBasket Women 2015. Inițial, proiectul era unul și mai grandios, când președintele ANST de la acea vreme, doamna Carmen Tocală, ar fi promis bani de la guvern pentru o sală de 14.000 de locuri! Dar cum banii nu au mai venit de la autoritățile centrale, s-a mers pe parteneriatul cu primăria Timișoara.

Problemele au apărut din nou când consortiul de firme Marrati-Euroconstruct, care a câștigat licitația, a intrat în insolvență. Astfel, Politehnica Timișoara s-a adresat instanței pentru anularea contractului, iar acest dosar se judecă și acum. Continuarea lucrărilor la sala care este 90% gata nu poate avea loc fără o Hotărâre de Guvern în acest sens. După această HG, proiectul ar trebui să treacă pe la Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Prorectorul Universității Politehnica din Timișoara, Daniel Dan, a explicat hățișul birocratic care a blocat construcția sălii:

„UPT a depus documentația necesară. În 2007, când s-a demarat proiectul, pentru investiție era suficient un Ordin de ministru. Acum lucrurile s-au schimbat și nu se poate fără o Hotărâre de Guvern pentru o asemenea investiție. Noi avem o autorizație de construcție valabilă până în luna septembrie anul viitor, dar am cerut deja alta de la primărie, pentru că nu vrem să fim în situația să avem constructor și să nu mai avem autorizație. Eu aș vrea să fie sala gata la 1 ianuarie 2019, dar pare imposibil”, a declarat prorectorul pentru tmsport.ro.

Până când noua sală polivalentă din Timișoara va fi gata, cluburile sportive de pe orașul de pe Bega vor fi nevoite să se înghesuie în Sala Constantin Jude, fosta Sala Olimpia, care anul viitor va împlini 50 de ani și care a avut nevoie de ample lucrări de modernizare pentru a fi adusă la standardele din zilele noastre, lucrări care au costat aproape 2,5 milioane de euro, potrivit adevarul.ro.

*foto: Anda Deliu/tmsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!