Stiri Juniori U17 Masculin

România încheie pe locul 8 europeanul U16 masculin, divizia B

România încheie pe locul 8 europeanul U16 masculin, divizia B

Naționala masculină U16 a României a încheiat cu o înfrângere participarea la Campionatul European, divizia B, de la Podgorica. Cehia i-a învins pe Vulturii mici în duelul pentru locul 7 cu scorul de 92-69, pe sferturi: 24-17, 25-18, 21-16, 22-18. Tricolorii au condus puțin în debutul partidei, dar cehii au preluat conducerea și s-au distanțat până la un ecart maxim de 28 de puncte.

Cehia și România au jucat pentru locul 7 în ultima zi a turneului din Muntenegru. Ambele echipe au avut 4 victorii și o înfrângere în prima fază, terminând pe locul 2 în grupele B și D. În sferturi cehii au fost învinși de Polonia (77-89), iar tricolorii au pierdut cu Danemarca (70-86). Pentru locurile 5-8 România a pierdut cu 77-79 duelul cu Bulgaria, primind coș pe ultima sirenă. Cehia a fost învinsă de Belgia cu 93-87.

În meciul pentru locul 7 au intrat formulele de start Matej Safarik, Ondrej Hustak, Ondrej Svec, Matej Zejdl și Jakub Rytir la Cehia, respectiv Dan Sucală, Robert Licurici, Ștefan Grasu, Tudor Somăcescu și Marian Cochela la România.

Somăcescu a marcat primele două puncte ale partidei, iar Svec și Hustak i-au dus pe cehi în avantaj, 5-2. Cochela și Grasu au dus România la conducere pentru ultima dată, scor 5-6 în minutul 5. Cehia a mers la două posesii în față, iar Grasu a egalat la 10. Au urmat două minute fără coș pentru tricolori și adversarii s-au distanțat la 18-10. La prima pauză tabela arăta 24-17.

Ecartul s-a menținut în jur de 5-7 puncte în prima parte a sfertului secund, iar România s-a apropiat la patru lungimi aproape de jumătatea perioadei de joc. Cehii s-au distanțat în partea a doua a sfertului și aveau 49-35 la pauza mare. Tricolorii s-au apropiat la 13 lungimi după revenirea de la cabine, dar din nou Cehia s-a distanțat la peste 20 de puncte în minutul 27. Scorul ultimei pauze a fost 70-51. Cea mai mare diferență s-a înregistrat la jumătatea sfertului patru, 28 de puncte. Scorul final a fost 92-69, astfel că Cehia încheie pe locul 7, iar tricolorii pe 8 europeanul de la Podgorica.

Tudor Somăcescu a fost cel mai bun marcator al reprezentativei noastre cu 13 puncte. Ștefan Grasu l-a urmat cu 11 puncte și 8 recuperări. Pentru România au mai înscris: Sucală 10 puncte (7 recuperări), Marinău 10 puncte (5 recuperări), Cochela 6 puncte (7 recuperări), Schmidt 6 puncte, Licurici 5, Pașca 4 și Năstruț 4.

Jakub Rytir a fost coșgheterul partidei cu 19 puncte, iar O. Hustak și Svec au încheiat în double-double cu câte 18 puncte, plus 19 și 18 recuperări. A. Hustak și Zejdl i-au urmat cu câte 10 puncte.

Cehii au avut un procentaj mult mai bun la șuturile din acțiune, 46,8% (36/77) față de 31% (27/87). Învingătorii au înscris de 26 de ori din semicerc, de 10 ori de la distanță și au transformat 10 libere. România a avut 23 de coșuri de două puncte, 4 triple și 11 libere. 66-45 a fost scorul la recuperări.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!