Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Debut în forță pentru Adomas Drungilas în echipamentul campioanei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.12.2017

De doar 17 minute a avut nevoie pivotul lituanian Adomas Drungilas pentru a-și demonstra calitățile în primul său meci în echipamentul celor de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Noua achiziție a campioanei en-titre a făcut un meci bun în fața celor de la CSM CSU Oradea, iar primele semne indică spre un transfer reușit al clujenilor. 

Balticul și-a făcut intrarea în minutul 8 al derby-ului cu CSM CSU Oradea, la scorul de 23-22 pentru oaspeți, și a avut nevoie de doar 29 de secunde de joc pentru a se face remarcat, reușind o recuperare ofensivă și imediat o aruncare reușită dintre pivoții orădeni, aducându-și echipa din nou în avantaj, 24-23. Până la finalul partidei, Adomas a strâns pe parchet exact 16 minute și 49 de secunde, timp în care a acumulat 11 puncte înscrise, 6 recuperări, o singură minge pierdută și un indice la eficiență de 12 unități. Foarte important de menționat este faptul că, atâta timp cât a fost prezent pe parchet, lituanianul a faultat o singură dată, în ciuda faptului că a avut dueluri dure sub panou cu adversarii orădeni, iar în tot acest timp a fost faultat de 7 ori. 

Din punct de vedere al procentajelor, Drungilas a demonstrat că are potențial și la acest capitol, cu o aruncare corectă din punct de vedere tehnic și estetic, dar cel important destul de precisă. A încheiat cu 75% (3/4) de la 2 puncte, 0% (0/1) de la distanță, respectiv 71% (5/7) de la linia de aruncări libere. 

Lăsând la o parte toate datele statistice, Adomas Drungilas a demonstrat aseară că are potențial și asta după doar 2 săptămâni alături de noii colegi, aflat la primul său meci oficial. Lituanianul este extrem de mobil, are un plasament foarte bun la recuperare, foarte bun în jocul fără minge, viziune, un joc defensiv imperial, stăpânește mai mult decât decent procedeele de pivot și cu o mână la aruncare excelentă. Mai mult de atât, un aspect foarte important, noul jucător al Clujului a fost prezent în meci, și-a încurajat colegii, a arătat frustrare la nereușite și a savurat din plin momentele bune, arătând caracter, devotament și plăcere pentru jocul de baschet, un sportiv tipic venit din zona baltică. 

În momentul în care se va plia complet pe sistemul gândit de Mihai Silvășan, Adomas Drungilas poate deveni o armă extrem de importantă pentru U-BT Cluj, iar cuplul Drungilas-Barro să fie unul de temut pentru toate echipele, atât pe plan intern, cât și internațional. 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    castig
    Castig clar pt echipa, in sfarsit avem doi pivoti buni, apropiati ca valoare . Dar il putem avea pe Watson ca si roman, doi pivoti de valoare, pe Sakic si Kromah de valori incontestabile, de romani bunicei pe banca, ca Silva are grija sa faca atmosfera infecta, sa strice un lot cu care ar trebui sa defileze in campionat . Cu un asa antrenor toti jucatorii valorosi vor dori sa plece, pe Olah l-a executat in stil becaliot, acum Kariniauskas a ajuns varza datorita lui Silva, iar isteriile fata de Sakic vor avea, din pacate, si ele urmari nefaste pt echipa . Intrebarea e , BT-ul va sacrifica an de an jucatori valorosi in detrimeniul antrenorului, sau invers, va fi sacrificat super-colericul Silva si vor ramane jucatorii valorosi ? Eu as opta fara doar si poate la a doua varianta !

    cu 6 ani în urmă (03.12.2017)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Problema
      nu este faptul că Silvă este coleric. Sunt foarte mulți antrenori colerici ( cu mai multe sau mai puține rezultate). Problema este că se vede că nu are ȘCOALĂ de antrenori. Se vede că nu știe să gestioneze finaluri de meci , că face schimbări ca la juniori ( ai greșit o dată ai ieșit- doar cu uni procedează așa , Vaidas, Calinicenco, pînă mai ieri cu Roli), că nu știe cînd să ceară time-out și altele. Vă aduceți aminte de Petricevici cînd a venit la U ? Și era tot foarte tînăr, avea vreo 29 ani, a luat echipa de pe 5 și a ciștigat titlul. DAR se vedea că a făcut o școală serioasă de antrenori. O fi Silvă sufletist și nimeni nu-i contestă meritele, chiar poate ajunge UN MARE antrenor, dar parcă mai trebuie ceva... Era să uit, privind ultimele meciuri și vazînd și alte aspecte se pare că nu prea sunt o ECHIPĂ !

      cu 6 ani în urmă (03.12.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Silva
    La cat baschet a jucat Silva pentru U, la ce sezon a avut anul trecut (cu mentiunea ca ar fi fost destui antrenori care sa f#%@ super-echipa aia) merita lasat sa-si faca treaba pana la sfarsit oricare ar fi rezultatul. Desigur ca toti intuim ca se poate mult mai bine - dar eu sunt alaturi de Silva sezonul asta!

    cu 6 ani în urmă (03.12.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Drungilas
    Impresionat pozitiv de lituanian. Va fi un câștig mare pt Cluj. Este exact ceea ce lipsea din toate punctele de vedere. Mai rămâne sa se completeze lotul doar cu un SF de valoare. Și un antrenor ...

    cu 6 ani în urmă (04.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!