Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Debut în forță pentru U-BT Cluj în play-off

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.05.2018

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au câștigat fără nicio problemă meciul inaugural al seriei cu Phoenix Galați din sferturile de finală ale play-off-ului LNBM. Echipa pregătită de Mihai Silvășan s-au impus la 29 de puncte diferență, scor final 98-69. 

Campionii en-titre, din postura de gazdă, au început foarte bine confruntarea cu gălățenii, impunând încă din start un ritm alert pentru a fi siguri 100% că vor obține prima victorie din serie. Primele 10 minute ale confruntării au fost adjudecate de ardeleni la 9 puncte diferență, scor 30-21. Sfertul secund a continuat în aceeași notă, cu U-BT la timona jocului, iar diferența de scor dintre cele două combatante creștea vizibil. Astfel, după un parțial de 28-21 în actul secund, alb-negrii au intrat la vestiare cu un ecart de 16 puncte, scor 58-42. 

Pauza mare nu a adus nimic nou în jocul celor două echipe, însă atmosfera a devenit una ceva mai relaxantă. Pe de o parte, clujenii erau deja cu victoria în buzunar și au început să joace mult mai liber, în timp ce gălățenii au cedat armele prematur. Sfertul 3 a fost din nou la discreția gazdelor, care s-au impus de această dată cu un parțial de 21-14, intrând în decisiv cu 79-56. Având în vedere proporțiile scorului ambele bănci tehnice și-au permis să ruleze absolut tot lotul de jucători pe care l-au avut la dispoziție. Sfertul 4 s-a încheiat din nou cu un succes al amfitrionilor, 19-13, care a câștigat astfel la 29 de puncte diferență, 98-69, și conduce seria cu 1-0 la general. 

Punctele victoriei celor de la U-BT în acest duel au fost marcate de Adomas Drungilas 13, Aleksandar Rasic 12, Miha Lapornik 12, Zeljko Sakic 10, Lasan Kronah 10, Giordan Watson 9, Rolland Torok 8, Ousmane Barro 7, Nandor Kuti 5, David Vida 2. De cealaltă parte, din lotul gălățenilor au punctat William Artino 21, Marko Pavlovic 16, Sead Hadzifezovic 12, Anthony Gugino, Phillip de Shon Miller 4, Tudor Sabău 4 și Jarvis Lorenzo Threatt 2. 

U-BT începe astfel seria din sferturi cu o victorie clară în fața celor de la Phoenix Galați și deja sunt cu gândul la meciul 2 și un 2-0 la general. Partida este programată vineri, 4 mai, cu începere de la ora 18:00 în Sala Polivalentă din Cluj. 

*Foto: Facebook U-BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!