Stiri Juniori U17 Masculin

Debut în forță pentru U-Mobitelco U14 la European Youth Basketbal League

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.08.2015

Echipa sub 14 ani a clubului U-Mobitelco Cluj-Napoca a debutat cu dreptul în Grupa B a European Youth Basketbal League de la Peks, Ungaria, după ce a reușit să câștige clar duelul cu maghiarii de la Szölnöki Olaj, scor final 107-52

Echipa pregătită de Sergiu Popa și Branko Cuic nu a cedat absolut niciun sfert în fața celor de la Szölnöki, reușind să se impună în fiecare sfert în parte cu parțiale de 26-10, 34-15, 26-13 și 21-14. Astfel, ardelenii au câștigat meciul lor de debut la European Youth Basketbal League la nu mai puțin de 55 de puncte diferență, 107-52. 

Punctele Clujului au fost marcate de T. Todea 24 (10 recuperări, 5 pase), C. Mariș 20 (6 recuperări), D. Cîmpean 18 (5 recuperări), D. Orban 12 (8 recuperări), A. Mocian 10 (8 recuperări), L. Domocoș 8, D. Chiorean 6, A. Crainic 4, V. Fodor 3 (8 recuperări) și A. Moldovan 2. De cealaltă parte, din lotul magiarilor, cel mai bun marcator nu a reușit să atingă borna de 10 puncte marcate, B. Csornai având 9 puncte puse pe tabelă. 

În cea de-a doua zi a turneului de la Peks, sâmbătă, U-Mobitelco va da piept de la ora 14:00 cu Zsiros Academy Budapesta din Ungaria, echipă care a trecut la limită de BK Ostrava, scor 100-98. Ulterior, tinerii baschetbaliști clujeni vor disputa duminică alte două confruntări, cu TS Jahn Munchen de la ora 10:00, respectiv cu Inter Bratislava de la ora 15:00. 

Următoarea serie de meciuri se va juca în luna ianuarie a anului 2016, atunci când echipa U14 U-Mobitelco Cluj va întâlni la Budapesta formațiile Ratgeber Academy Pecs (Ungaria), Debreceni Academy (Ungaria), BK Ostrava (Cehia) și Flash Belgrad (Serbia), acestea fiind celelalte adversare din grupă. Ulterior, după ce se vor disputa toate aceste partide, în funcție de rezultatele consemnate, U-Mobitelco Cluj va evolua în primăvara lui 2016 în cea de-a doua fază a competiției.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!