Stiri

Debut cu dreptul pentru Trabzonspor în play-off-ul din Turcia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.05.2015

Trabzonspor Medical Park, fosta adversară a Energiei Târgu Jiu și U-BT Cluj în EuroChallenge, a câștigat primul meci din play-off-ul campionatului din Turcia. Gruparea din Trabzon a câștigat cu 79-76 după prelungiri în fieful celor de la Darussafaka, echipă care a încheiat stagiunea regulată pe ultima treaptă a podiumului. 

Prima jumătate a confruntării a aparținut oaspeților pregătiți de Nenad Markovic, care au câștigat primul sfert cu 21-16, iar mai apoi l-au cedat pe cel de-al doilea cu 15-16. Astfel, TMP a intrat la vestiare cu un avantaj de 4 puncte, scor 36-32. Ulterior, după reluarea jocului, sfertul cu numărul 3 s-a încheiat la egalitate, 19-19, iar Trabzonspor intra în sfertul decisiv cu ecartul de 4 puncte înregistrat la pauza mare. Gazdele de la Darussafaka au reușit treptat să remonteze acel avantaj al adversarilor, egalând situația la 65, iar astfel au trimis partida în prelungiri. În repriza suplimentară, câștig de cauză a avut gruparea din orașul Trabzon, care s-a impus cu un parțial de 14-11, implicit câștigând și partida, scor final 79-76.

Andrija Stipanovic cu 20 de puncte, Dwight Hardy cu 19, respectiv Novica Velickovic cu 16 au fost cei mai buni jucători din lotul formației câștigătoare. De cealaltă parte, de la Darussafaka s-a remarcat în mod special fostul jucător din NBA, Jordan Farmar, care a înscris 17 puncte. 

Meciul secund din această serie se va juca tot pe terenul celor de la Darussafaka în data de 23 mai. Se va califica în semifinale echipa care ajunge prima la 3 victorii. În celelalte serii din sferturi se întâlnesc Fenerbahce cu Galatasaray, Karsiyaka cu Banvit, respectiv Anadolu Efes cu Turk Telekom. 

Trabzonspor Medical Park a jucat de 3 ori în EuroChallenge în sezonul 2014-2015 contra celor două echipe din România. În primă instanță, turcii au trecut de două ori în prima fază a grupelor de U-BT Cluj, iar mai apoi a învins Energia Târgu Jiu în semifinala competiției. 

*Foto: Facebook Trabzonspor Basketbol Kulübü

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!