Stiri

Debut cu stângul pentru CSA Steaua în FIBA Europe Cup

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
17.10.2018

csa steaua bakken bears

CSA Steaua a pierdut prima partidă din cadrul FIBA Europe Cup contra celor de la Bakken Bears, scor 100-66.

Gazdele au început partida cu Tobin Carberry, Michel Diouf, Ryan Evans, Darko Jukic și Tylor Ongwae, iar de partea cealaltă, Sasha Ocokoljic i-a trimis în teren pe Ante Delas, Zarko Djuric, Skylar Rodrigo Spencer, Radu Vîrnă și Aleksandar Vlahovic.

Bakken Bears a început meciul în forță, iar după doar 2 minute de joc scorul era 9-2. Zarko Djuric readuce Steaua în joc după 5 puncte marcate consecutiv, iar Spencer aduce egalarea echipei noastre la jumătatea primului sfert. Bucuria oaspeților n-a durat prea mult, deoarece cu un run de 7-0 Bakken reușește desprinderea, iar scorul după primele 10 minute era 28-19.

Aleksandar Vlahovic deschide scorul sfertului 2 pentru Steaua București, însa aceste au fost singurele puncte pe care vicecampioana României a reușit să le marcheze timp de 6 minute. De partea cealaltă, gazdele s-au folosit de aceasta cădere a steliștilor și au mărit diferența la +17, iar misiunea oaspeților devine imposibilă. Spre disperarea antrenorului principal, Sasha Ocokoljic, Steaua a reușit sa înscrie doar 9 puncte, iar gazdele au intrat cu un avantaj de 26 de puncte la vestiare, scor 54-28.

Misiunea imposibilă a continuat și la revenirea de la vestiare, când mărirea ecartului a părut ca o provocare pe care jucătorii de la Bakken Bears au acceptat-o. Cu run-uri de 6-10 puncte, gazdele reușesc să se apropie vertiginos de borna celor 100 de puncte, iar Steaua București se afla la doar 10 minute distanță de primul eșec în FIBA Europe Cup.

La începutul ultimului sfert, diferența era de 34 de puncte. Gazdele au reușit să atingă suta și să-și treacă în cont prima victorie europeană în acest sezon. Steaua București a înscris 25 de puncte în ultimele 10 minute, însă revenirea a fost imposibilă. Partida s-a terminat cu o diferență de 34 de puncte în favoarea gazdelor, scor 100-66.

Tobin Carberry a fost cel mai bun jucător al celor de la Bakken Bears, cu 19 puncte. Alături de el s-au remarcat Ryan Evans, cu 18 puncte, iar Michel Diouf și Darko Jukic, fiecare cu câte 14.

De partea cealaltă, coșgheterul Stelei a fost Skylar Rodrigo Spencer, cu 21 de puncte, iar Zarko Djuric și Ante Delas au marcat câte 14, respectiv 13 puncte.

Pentru CSA Steaua urmează partida din deplasare contra celor de la U-BT Cluj-Napoca, vineri 19 octombrie.

*foto: sportpictures.eu

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cmarin :

    Intrebare 1
    Am si eu o intrebare valabila pentru echipele de baschet Oradea , Steaua si U Cluj . Chiar nu va e rusine sa jucati asa prost in Europa? Mai bine a-ti investi in juniori si tineret romani decat sa aduceti tot felul de straini care ne fac de ras si nu aduc nici un aport baschetului nostru.

    cu 5 ani în urmă (17.10.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      e vorba
      de diferenta de valoare, nu de joc prost in Europa. Nu-i ca si cum in campionat joaca nivel de Euroliga si in Europa se taie.
      Pt oradea si steaua nu ma pot exprima ca nu am vazut meciurile.
      Am vazut insa meciul de acasa a lui U cu israelienii si ce calitate a jocului trebuie sa etalezi ca sa ai o sansa enorma pe final sa marchezi cosul castigator.
      Din pacate, chit ca echipele romanesti joaca in a 4 a si ultima competitie ca valoare din Europa, tot cam ciuca batailor suntem si la acest nivel.
      Cat despre juniorii si tineretul roman...e o discutie mai ampla. Atata timp cat parintii nu vad un viitor in sport pentru copiilor lor, degeaba investesti si la momentul intrarii la facultate copilul renunta la sportul de performanta pentru ca sa faca ceva mai "serios" sau "sigur". Aspectul asta nu disculpa impotenta FRB, MTS si a guvernului in general. Dar trebuie totusi luat in calcul atunci cand discutam despre shimbari.
      To be honest, mie imi place mult campionatul cu straini. Urmaresc LNBM de vreo 14 ani deja, cred ca o impresie mi-am facut. Si impresia este ca in urmatorii 14 ani nu vor fi romani care sa imi ofere nivelul de spectacol pe care mi-l ofera acesti "tot felul de straini" cum le spui tu.
      Si oricum, investitia in tineri romani nu exclude utilizarea strainilor.

      cu 5 ani în urmă (17.10.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cmarin :

    Intrebare 2
    A doua intrebare este pentru cei din conducerea FRBaschet. Faceti astfel incat sa transmita si Telekom sau TVR baschet european (Euroliga, Eurocup ,etc) si campionatul intern.

    cu 5 ani în urmă (17.10.2018)
    • dancri:

      TV
      Daca cei de la Telekom sau TVR nu sunt interesati sa cumpere drepturile tv pentru competitiile enumerate de tine nu ai ce sa faci nici tu nici FRB. Totul este pe bani.

      cu 5 ani în urmă (17.10.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!