Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Debut foarte bun pentru Kris Richard la CSM Oradea

David Istrate

David Istrate
05.01.2018

Zilele trecute clubul orădean a anunțat transferul unui american, Kris Richard, venit din Bundesliga, care joacă pe pozițiile 1-2. Această mutare a fost făcută după plecarea lui Pedja Stamenkovic, rămas fără permis de ședere în România.

Noul jucător a debutat în meciul din deplasare de la BC CSU Sibiu, pierdut de trupa lui Cristian Achim cu scorul de 83-76. Richard a intrat pe teren cu 5 minute rămase din primul sfert, iar după 3 minute marca primele sale puncte, printr-un coș de 3. Nu a mai reușit să înscrie în prima repriză, însă în sfertul 3 a marcat 8 puncte. La începutul secvenței decisive, Kris Richard a transformat un and-one, iar 4 minute mai târziu și-a asumat o aruncare de 3 puncte, într-un moment dificil pentru echipa sa. Cu toate acestea, CSM CSU Oradea nu a reușit să revină și gazdele, susținute de un public numeros, au câștigat acest derby.

Kris Richard a jucat 22 de minute, timp în care a înscris 17 puncte, cele mai multe din echipa sa, cu 50% de la 2 puncte (3/6), 75% de la 3 puncte (3/4) și 50% de la libere (2/4). Americanul a mai recuperat două mingi și a obținut 4 faulturi, pentru un total de 12  la eficiență, a treia cea mai mare, ca valoare, din echipa sa.

În urma acestei evoluții se observă potențialul acestui jucător, un shooter eficient, cu mână bună în momente cheie și care, de-asemenea, pătrunde foarte bine.

Următorul meci al lui CSM CSU Oradea va avea loc luni, 8 ianuarie, de la ora 18:00, pe teren propriu împotriva lui Dinamo București. Partida din sala Antonio Alexe va fi transmisă în direct pe Digisport 4.

*foto: Roby Boros

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Yap
    Un jucător excelent pentru campionatul nostru. Mâna, viteză, pătrundere... Oradea chiar are o echipă faină anul acesta. Top 4 fără probleme, posibil și mai mult.

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    mai intai luam Cupa...
    Deci se poate alege corect , Achime!? Baiatul asta ne prinde mai bine decat i-ar prinde un colac de salvare unuia cazut in apa... Nici macar comentatorul meciului transmis la Digi nu a reusit sa spuna prea multe enormitati despre el, atat de bine a jucat Richie! In concluzie nu ajunge sa fim putin mai buni, trebuie sa fim de doua ori mai buni decat ceilalti daca mai vrem un Campionat anul asta...

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Cam da, cu Zeno, Milosevici, Richard, Gajovic, Pasalic te bati la titlu obligatoriu. Cu o conditie: efort colectiv.

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018) Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2 :

    Tib
    Tibarna ii caz social de tot joaca?😂

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Csm
      Nu poti juca tot meciul cu Milosevic și Valeika. Tibarna asa cum e el, ne ajuta la rotație. Sigur ca am prefera unul mai bun dar de unde? Cati pivoti români buni avem?

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Zaharie, Dinamo.

      cu 6 ani în urmă (06.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!