Stiri

Debut promițător pentru Miha Lapornik la U-BT Cluj-Napoca

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
10.01.2018

U-BT Cluj Napoca s-a impus în primul meci din cadrul rundei a doua din FIBA Europe Cup contra Belfius Mons, scor final 85-81.

Slovenul a venit la începutul acestui an de la Zlatorog Lasko, echipă unde a debutat în baschet, în sezonul 2010-2011. După ce a petrecut cinci sezoane acolo, acesta a decis să se transfere la Union Ljubljana, unde a participat în Liga Adriatică și în Eurocup. În sezonul 2016/2017 Lapornik a semnat cu Bilbao Basket, unde a jucat 40 de meciuri, în Liga Endesa și în Eurocup. Deși jucase titular pentru echipa din Spania, Lapornik a decis să se întoarcă la echipa care l-a lansat în baschet. Astfel, pentru sezonul 2017-2018, a semnat un contract deschis cu Zlatorog Lasko, având opțiunea de a pleca oricând ar fi dorit el. Miha Lapornik joacă pe poziția de shooting guard, fiind un aruncător foarte bun de la distanță.

Nou-venitul din tabăra ardelenilor a jucat 28 de minute, în care a reușit să adune 11 puncte, 4 recuperări și opasă decisivă, pentru un indice al eficienței de +13. Slovenul a marcat 3/4 de 2 puncte (75%) , 1/3 de 3 puncte (33,33%) și 2/4 de la linia de fault (50%).

Primul meci al lui Miha Lapornik în LNBM va fi pe 12 ianuarie, contra celor de la CS Dinamo București pe teren propriu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Totalbaschet
    Oare sunteti bine informati in legatura cu Miha Lapornik? Miha (de la U-BT) si Luka (de la Steaua) NU SUNT FRATI !!!Intrebati oameni buni nu scrieti neinformati ca va faceti de minune...Incercati aici: office@u-bt.ro Spor la treaba!

    cu 6 ani în urmă (10.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!