Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Debut promițător pentru noile achiziții ale orădenilor

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
03.03.2019

CSM CSU Oradea s-a impus în partida de pe teren propriu contra BCM U Pitești, scor 81-73. Cu absențe notabile în loturile ambelor echipe, partida a fost dominată de gazde în mare parte încă din sfertul inaugural, însă argeșenii au fost aproape de revenire de mai multe ori.

Proaspăt transferat în lotul campioanei en-titre, Nikola Markovic a debutat cu dreptul pentru noua sa formație. Sârbul a jucat 23 de minute, timp în care a reușit să-și adjudece ”titlul” de cel mai bun jucător al orădenilor. Markovic și-a trecut în cont 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +21. Pivotul a marcat 3/6 de la 2 puncte (50%), 2/2 de la 3 puncte (100%) și 4/5 de la linia de libere (80%).

CSM Oradea l-a transferat pe Nikola Markovic la sfârșitul lunii februarie, jucător originar din Serbia ce evoluează pe pozițiile 4-5. Markovic a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Mega Vizura Belgrad, Steaua Roșie Belgrad, FMP Belgrad, Vojvodina Novi Sad, KAOD, PAOK Salonic, Panelefsiniakos, Trefl Sopot, Stal Ostrow și Stelmet Zielona Gora.

Marc „TJ” Carter a debutat și el în partida contra BCM U Pitești. Americanul a jucat 22 de minute, timp în care a adunat 5 puncte, 2 recuperări și o pasă decisive, toate pentru o cotă a eficienței de +3. Carter a înscris 1/5 de la 2 puncte (20%) și 1/3 de la 3 puncte (33%).

Americanul este cel mai nou transfer al campioanei en-titre, acoperă pozițiile 2/3 și ultima dată a jucat la formația argentiniană Quimsa. TJ Carter a devenit astfel al șaptelea străin din lotul Oradiei, după Muhamad Pasalic, Kris Richard, Arturas Valeika, Dragan Zekovic, Nikola Markovic și Pavle Reljic.

 

*foto: championsleague.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Markovic
    Foarte bun jucătorul. Școală sarbeasca pura, experienta mare, jucător complet, va fi un mare plus pentru Oradea. Felicitări pentru transfer!

    cu 5 ani în urmă (03.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!