Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Debut reușit pentru Milica Deura la FCC ICIM Arad, în victoria de la Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.12.2018


FCC ICIM Arad s-a impus cu 78-56 în ultima etapă din prima fază a Ligii Naționale de Baschet Feminin, pe terenul Universității Cluj. Milica Deura a debutat la formația de pe Mureș, contribuind cu 13 puncte la prima victorie stagională în deplasare. Căpitanul formației arădene, Brankica Hadzovic, a fost lider la puncte înscrise, 24.

Milica Deura s-a alăturat echipei de pe Mureș săptămâna trecută și a debutat după doar câteva antrenamente alături de noile sale colege. Căpitanul naționalei Bosniei-Herțegovina a intrat în teren în minutul 8 al confruntării cu ultima clasată din grupa valorică A. Fundașul a jucat 24:41 minute și a marcat 13 puncte, cu 3 din 5 la șuturile din semicerc (60%), 1/3 la cele de la distanță (33%) și 4/4 de la linia de fault. A mai avut o recuperare ofensivă, 4 pase decisive, o minge pierdută și 3 intercepții, pentru +16 indice al eficienței. Cu Deura în teren, arădencele au avut un plus de 25 pe tabelă.

Coșghetera partidei a fost coechipiera sa, Brankica Hadzovic. Sârboaica a înscris 24 de puncte, cu 7 reușite din semicerc din 11 încercări (64%), 2/4 de afară (50%) și 4/6 la libere (67%). A mai avut 5 recuperări, 7 pase decisive, 4 mingi pierdute și 2 intercepții, pentru +26 în dreptul eficienței în 28:50 minute. Veterana formației de pe Mureș are cel mai bun sezon de când joacă în campionatul românesc, cu medii de 18,8 puncte în 10 partide, 5,6 recuperări, 5,6 pase decisive și 15,8 eficiență în 36:06 minute pe meci.

Miljana Dzombeta a fost a treia jucătoare a formației oaspete în double-digits, cu 10 puncte în 31:02 minute. Bosniaca a încheiat cu 2 din 3 atât la aruncările de la semidistanță, cât și la cele de după semicerc. A mai avut 4 recuperări (1 ofensivă/3 defensive), 6 pase decisive, 2 mingi pierdute și 2 intercepții, cu +18 eficiență. Dzombeta are 13,6 puncte/meci în cele 10 etape din această ediție a LNBF, plus 3,5 recuperări, 3 pase decisive și 3,2 intercepții în 34:21 minute, cu 14,5 eficiență medie.

FCC ICIM Arad a încheiat prima fază a campionatului pe locul 4, cu 4 victorii și 6 înfrângeri. Pentru formația pregătită de Miljan Medvedj urmează sâmbătă partida din prima etapă a fazei secunde din LNBF. Galben-albastrele primesc vizita celor de la CSM Târgoviște, de la ora 18:00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!