Stiri Acvile

Debut victorios pentru România la europeanul U18 feminin, Divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.07.2019

Debut victorios pentru România la europeanul U18 feminin, Divizia B

România a început cu o evoluție consistentă participarea la Campionatul European U18 feminin, Divizia B. Meciul dintre gazda Macedonia de Nord și selecționata țării noastr s-a încheiat cu scorul de 44-59, pe sferturi: 12-17, 15-16, 8-14, 9-12. Tricolorele au condus 37 de minute și avansul maxim a fost de 20 de puncte. Laura Vaida a fost aproape de double-double, fiind coșghetera partidei cu 16 puncte.

Gazdele au început partida cu Stefani Kostova, Matea Nikolikj, Katerina Pop Dimitrovska, Elena Tasevska și Ilina Selcova. România le-a avut în 5-ul de start pe Bianca-Maria Nan, Ilinca-Sofia Păun, Ștefania-Patricia Cătinean, Anamaria Pop și Laura Erika Vaida.

Kostova a deschis scorul, Nan a egalat la 2, iar Vaida a făcut 2-6. Gazdele au revenit și au preluat conducerea cu 8-6. Nan și Cătinean au făcut 8-9. Tricolorele s-au distanțat la cinci lungimi, diferență care s-a înregistat și la prima pauză, scor 12-17. Pop a scuturat plasa de la distanță în debutul sfertului secund, pentru 12-20. Tricolorele s-au distanțat treptat, 16-29 în minutul 15. Macedonia s-a apropiat la patru lungimi în penultimul minut al reprizei, iar Mazilu a stabilit scorul la jumătatea partidei, 27-33.

Partea a doua a meciului a început cu ratări ale ambelor echipe. Pop a marcat primul punct după mai mult de două minute, iar Petrof a făcut 27-36. Gazdele au avut nevoie de aproape trei minute pentru primul coș din repriza a doua. Vaida a mărit diferența la nouă puncte și au urmat aproape trei minute în care nu s-a înscris. Ciciovan a oprit această secetă, iar Petrof și Mazilu au mărit ecartul la 16 puncte. La ultima pauză scorul a fost 35-47.

Pop a scuturat plasa de afară în debutul sfertului patru după care a dus scorul la 35-50. Vaida și o nouă triplă semnată de Pop au pus cea mai mare diferență pe tabelă, la 37-57 în minutul 34. S-a înscris destul de puțin pe final și tricolorele au rămas la un avantaj confortabil. S-a încheiat 44-59 și România debutează cu dreptul la competiția de la Skopje.

Tricolorele au condus timp de 37:10 minute și au reușit 14 puncte pe contraatac față de 6. Jucătoarele intrate de pe banca României au înscris 22 de puncte, față de 7. 43-52 a fost scorul la recuperări. Acvilele au stat mai bine atât din semicerc (20 de reușite față de 19), de la distanță (3 triple fațăd e 1) și de la linia de fault (7 libere transformate față de 3).

Laura Vaida a fost coșghetera partidei cu 16 puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări, plus 5 assist-uri. Anamaria Pop a urmat-o cu 12 puncte (3x3). Pentru România au mai înscris: Petrof 9 puncte, Cătinean 5, Mazilu 5 puncte (7 recuperări), Martonos 4 puncte (8 recuperări), Nan 4 puncte și Ciciovan 4 puncte (7 recuperări). De la gazde s-au remarcat Ilina Selcova (14 puncte, 5 recuperări) și Matea Nikolikj (10 puncte, 8 recuperări).

Astăzi, în cadrul grupei C, Grecia a învins Slovacia cu 73-38, iar Irlanda a trecut de Austria cu 60-39. Mâine România întâlnește Grecia de la ora 15:15 (ora noastră). De la aceeași oră se întâlnesc Slovacia și Austria, iar Irlanda va juca cu Macedonia de Nord de la 19:45.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!