Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Decizia FRB după scandalul „tabela de la Pitești"

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.01.2019

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a luat o decizie în cazul „tabela de la Pitești”, în cadrul ședinței de luni. BCM U FC Argeș Pitești a primit o amendă de 5.000 de euro pentru problema care a dus ca meciul din etapa a 13-a, cu SCM U Craiova, să dureze cu trei minute și jumătate în plus. Clubul alb-violet are posibilitatea să înjumătățească această amendă.

„Filmul” problemei cu tabela de la meciul dintre BCM U FC Argeș Pitești și SCM U Craiova, din etapa a 13-a a grupei A din LNBM, îl găsiți aici. Rezultatul final a fost 96-92 pentru gazde.

Iată decizia federației în acest caz:

„Deoarece CCLTO și-a declinat competența, unul dintre cei 3 membri fiind direct implicat în desfășurarea jocului de la Pitești, din data de 06.01.2019, secretarul general al FRB, dl. Dan Berceanu, prezintă cazul, adresa SCM U Craiova, precum și rapoartele celor implicați.

Se analizează și în final se supune aprobării o amendă de 5.000 euro pentru BCMU FC Argeș Pitești, conform RGOC, art. 23.31, literele „d” și „e” coroborate. Dacă instalația tehnică nouă va fi montată în termen de 2 săptămâni, atunci amenda va fi înjumătățită. În caz de recidivă, penalitatea se va dubla. Se aprobă cu 10 voturi pentru și o abținere”.

Ce spune art. 23.31, literele „d” și „e”:

23.31. Se consideră organizare generală slabă a jocului situațiile în care se constată:

d). Facilități / echipamente care nu sunt conforme cu cele specificate în aceste regulamente:

o amendă de 1.000 de euro la 5.000 de euro la jocurile de seniori

e). Orice caz grav de slabă organizare a jocului:

o amendă de 1.000 de euro la 25.000 de euro la jocurile de seniori

*foto: captura Digi Sport 2

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Tipic frb
    Absolut ridicol...Nu doar clubul e vinovat, comisarul, arbitrii erau de decor acolo... Cum poți să nu vezi o astfel de greșeală???

    cu 5 ani în urmă (15.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      o decizie
      gen : lasa-ma sa te las ! Pupat piata "endependentei " .

      cu 5 ani în urmă (16.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Gata
      Hai că au suspendat pe toată lumea 2 etape: arbitrii, comisar, oficialii de la masă.

      cu 5 ani în urmă (16.01.2019)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Frb...
    Atât de atent a fost comisarul si arbitrii la meci, încât nu si au dat seama ca mai erau 3 minute, ci nu 6, o diferență destul de mare. Penibila decizie penibilă! Nu mi vine să cred că atat comisarul cat si arbitrii n am primit nici măcar avertisment. Dar cum la frb se schimba regulamente de la an la an, ba chiar in timpul sezonului, n ar trebui să ne mire..

    cu 5 ani în urmă (15.01.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Frb
    Din ce știu la masa oficială sunt scoreri și timeri din cadrul clubului organizator, dar vina principală fără îndoială că aparține comisarului frb, care trebuia sa sesizeze eroarea (că doar de asta e trimis sa supervizeze o partida oficială, nu sa stea la taclale cu spectatorii). Probabil că și brigada de arbitri trebuia penalizată, iar clubul avertizat. Cam asa as vedea o decizie justă.

    cu 5 ani în urmă (15.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Frb
    Penibil! Intelegeam o mica amenda, dar principalii vinovati sunt comisarul, arbitrii. :)

    cu 5 ani în urmă (15.01.2019) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    :)))
    Si daca instalatia tehnica arata ca mai sunt 5 sferturi de jucat se jucau? Cine garanteaza ca instalatia noua nu da erori???bai aia a fost greseala umana ca nu a verificat nimeni minutele.Va dati seama???se puteau juca 2 zile..ca nu era instalatia tehnica cea corecta..

    cu 5 ani în urmă (15.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      pai nu-i normal ?
      doar se joaca pina instalatia arata 0:00 :))

      cu 5 ani în urmă (16.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!