Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Deja vu

Costin Marinescu

Costin Marinescu
16.11.2013

Nemanja Petrovic și Ionel Dodoc, un duel ce îl vom revedea și în această seară în Steaua - Chiajna
Foto: Răzvan Păsărică

Duelul nou promovatelor în LNBM va fi unul inegal. Steaua CSM EximBank București, formație ce în vară și-a întărit lotul și și-a stabilit ca obiectiv accederea în PlayOff, pornește cu prima șansă, în timp ce Concordia Chiajna este outsider-ul, ilfovenii evoluând, în mare, cu același lot de jucători cu care au promovat în LNBM.

Chiar dacă steliștii au transferat până în acest moment cinci jucători străini și patru români, dacă îl punem la socoteală și pe Virgil Stănescu, în lot se mai găsesc câțiva baschetbaliști care au dus greul sezonul trecut iar în duelul cu Chiajna sunt mari șanse de a-i vedea minute bune pe teren.

”Militarii” se bazează în acest sezon în LNBM pe cinci baschetbaliști din echipa de anul trecut. Milos Petkovic, extrema de forță în vârstă de 22 ani, este cel mai folosit jucător din această listă, cu 8 minute și jumătate de joc pe meci. Urmează Ghiță Balmuș, cu aproximativ 6 minute jucate pe partidă, dar conducătorul de joc din Arad a evoluat în doar 2 meciuri. Un meci în plus față de Balmuș are Ionel Dodoc, media sa de minute fiind de 2:12.

Ceilalți doi jucători sunt Radu Paliciuc și Vladimir Biasutti, care nu au debutat încă în actualul sezon al LNBM. Interesant este că anul trecut Paliciuc a fost al doilea cel mai folosit jucător din lot, cu 30:42 minute pe meci, și a răsplătit încrederea lui Jojic prin 22.8 unități de eficiență, cea mai mare medie din echipă.

La Chiajna lucrurile stau diferit. Șapte baschetbaliști din echipa de sezonul trecut prind minute și în acest an. Lideri sunt Aleksandar Vuletic și Nemanja Petrovic, cu 39:32, respectiv 35:38 minute pe meci. Urmează Vasile Ștefan, cu 34:22 minute, însă pe român nu îl vom vedea pe teren în următoarele 3 luni din cauza unei accidentări suferite în meciul cu Timba din etapa trecută. Bogdan Stăncuț (24:39 min), Marian Ararău (12:33 min) și Daniel Ilie (6:46 min) completează lista, iar revenirea în lot a lui Horia Codin, folosit momentan doar în Liga 1, face ca aproape jumătate din lotul de anul trecut să fie regăsită și în acest sezon.

La nivelul acestor baschetbaliști, avantajul experienței îl are Chijana, însă este puțin probabil ca Mladen Jojic, antrenorul Stelei, să trateze de sus adversarul și să se bazeze în această seară doar pe tinerii baschetbaliști din lot. Totuși, aceștia vor primi minute, iar duleurile între românii de pe teren vor face deliciul unei audiențe dornice să vadă cât mai des astfel de lucruri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!