Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Demisie la nivelul conducerii BC Mureș după „cazul Adamovic”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.05.2015

Lorencz Lajos a demisionat din funcția de director executiv și organizator de competiții, pe care o ocupa în organigrama lui BC Mureș. Această demisie vine după ce Filip Adamovic nu a putut evolua în primul meci al finalei LNBM din cauza unor probleme cu viza medicală. Vă reamintim că BC Mureș a pierdut primul meci de la Ploiești contra lui CSU Asesoft cu scorul de 79-70.

Lorencz Lajos și-a anunțat demisia prin intermediul site-ului bcmures.com, pentru care a precizat următoarele:

„Profund afectat și conştient de eroarea săvârşită, demisionez din funcţia de director și organizator de competiţii de la Baschet Club Mures-Tg. Mures, unde am muncit peste 20 de ani.

Transmit jucătorilor și antrenorilor regretul pentru această întâmplare nefericită. Îmi cer scuze de la toţi spectatorii și suporterii baschetului mureşean.

Doresc echipei succes și să câştige titlul de campion naţional în ciuda greşelii mele.”

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Bubi
    Dacă toți care greșesc în baschetul românesc ar avea curajul, verticalitatea de a-și recunoaște bărbătește greșeala, fenomenul ar fi mult mai înainte decît este acum. În momentele în care nimeni și nimic nu punea umărul la salvarea baschetului mureșean, în perioada de glorie a sportului în general, el a fost cel care a fost magnetul care a tras spre baschet multă lume importantă, cu putere decizională. Dacă nu exista acest OM, azi în finală, jucau alte echipe. A greșit. Pentru el, baschetul este o formă de viață. Îmi pare foarte foarte rău de cele întîmplate. Sper să rămână, pentru că va fi și atunci cînd alții își vor lua pălăria și vor pleca. A fost o greșeală impardonabilă, în care totuși nu a murit nimeni, a fost o greșeală care ne aduce aminte că suntemi oameni și sper că vom și rămîne !!!

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015) Raspunde
  • ZsoZso :

    Pacat
    Pacat ,ca o greseala a influentat primul meci.Dar si mai pacat este , daca o greseala este urmata de o alta greseala....Din punctul meu de vedere faceti o mare greseala daca va retrageti din conducerea Bc Mures.Pana la urma ,chiar si ieri cu un pic de sansa ,BC-MS putea castiga.Atata timp cat mai sant sanse ,e bine sa speram,pana la urma ,am pierdut un meci dar putem reveni.
    Hujj-Hujj-Hajra !!!

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tigris :

    asa trebuie
    Cam pompos titlul de director executiv la ce face efectiv omul. Probabil se explica din moment ce are in subordine pe directorul tehnic care repara tabela de 24 secunde si directorul de logistica care sterge sala pe jos. Bubi a gresit de multe ori, a mai fost cel putin inca o data un caz la BC Mures in care cineva nu a avut drept de joc intr-o situatie asemanatoare. Sper din suflet sa nu ramina, m-am saturat cum si-a batut joc de majorete, de cel cu muzica, de cei care sterg parchetul in timpul meciului, etc.

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Bubi
    Eu cred ca acum nu este momentul pentru stabilirea si pedepsirea vinovatului. Dupa ce se incheie play-off -ul este timp berechet pentru asta. Oricum consider ca Bubi de-a lungul celor 20 de ani a contribuit substantial pentru ca BC Mures sa ajunga azi aici si ca nu trebuie ca clubul sa ii accepte demisia.

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tigris:

      ma asteptam
      Nici nu ma asteptam sa ai un raspuns diferit de a lui Geza. Problema in tara asta ca niciodata nu e momentul pentru pedepsirea vinovatilor, mai ales cind ne sunt rude, prieteni, apropiati. A gresit, sa plateasca. Mai ales ca greseala asta ne poate costa chiar campionatul. Luni cu Adamovic pe teren aveam sanse mult mai mari, avand in vedere cum a jucat Asesoft. La 0-1 altfel jucau muresenii ieri.

      PS. de unde tot scoateti voi 20 de ani la BC Mures?

      cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    :)
    1. Nu intru în polemică cu un nickname pe care nu-l cunosc, numele meu este citibil, mă cunoaște lumea, așa mă cheamă ți in Cartea de Identitate.
    2. Nu am pomenit personal de BC Mureș în legătură cu cei 20 de ani, am vorbit de mult mai mult...de baschetul mureșean.
    3. În țara asta se pedepsesc vinovații, nu știu dacă ai auzit de DNA, omul și-a înaintat demisia, deci a recunoscut...greșeala.
    4. Probabil că dumneavoastră cunoașteți organigrama mult mai bine, decît mine de știți așa detaliat persoanele din club, de la măturător pînă la intreținere și majorete. Aici nu pot să intevin cu argumente, dar nu pentru asta a demisionat. parcă.
    5. Bubi a greșit de multe ori, probabil că dvs. niciodată.
    6. Fraza cu "m-am săturat" dovedește că aveți ceva personal din relația pe care o aveți cu el.

    Eu nu am nimic de împărțit la nimeni, mi-am exprimat opinia în legătură cu demisia, una consider de onoare și rar întîlnit pe alte cluburi sau meleaguri,...sau sporturi. Totodată consider că a greșit și că este de competența clubului să decidă în acest caz. Mai consider că după ce fenomenul baschetbalistic a prins amploare și de ce să nu spunem a devenit un "trend" în oraș, au apărut și alte cluburi și persoane competente, care pot avea păreri și nasc competiții sănătoase printre cluburi.
    În schimb pot afirma că persoana în cauză îmi este prieten, unul care a greșit, care va plăti, dar am subliniat că fără el, poate nu ar fi fost echipă mureșeană în finală.
    Ca ultimă remarcă sunt convins că datorită muncii depuse au apărut pe lîngă echipă, și majoretele, și intreținerea și mascotele și nu invers.... Nu existența acestora din urmă a dat naștere la baschetul mureșean. Să nu punem căruța în fața cailor. Indiferent că a greșit sau nu, pentru mine este un prieten și așa și va rămîne.
    P.S. Cu Adamovic în teren, am pierdut la o diferență mai mare cu Asesoft, deci...fiecare meci este altul și afirmațiile gratuita cu ce ar fi fost...sunt penibile.Cele legate de arbitraj la fel...
    O zi bună !

    cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tigris:

      @Geza
      Mesajul ii era adresat lui Oldboy nu tie. Apropo Oldboy e tot un nickname, la el nu e o problema? Spui ca nu intri in polemica, dar scrii un mesaj lung combatind si speculind fiecare virgula scrisa de mine mai sus.

      Am vrut sa scot in evidenta fatarnicia unora care pling peste tot dupa justitie dar o lasa moale cind e implicat cineva cunoscut. Nu e locul potrivit aici si nu e de competenta noastra ca sa stabilim ce se va intimpla cu demisia lui Bubi, dar nici cazul ca sa ii plingem de mila si sa ii cautam circumstante atenuante. Suportul pentru el, in functie de prietenie, se poate acorda intre patru ochi si nu afisat pe un site. Poate ii gasiti si un job, dar atentie, ca obisnuieste sa muste mina care il hraneste.

      PS La faza cu "m-am saturat" se poate cere opinia fiecaruia care a fost tepuit de "OM" in cei 20 de ani.

      cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș Geza:

      @tigris
      mea culpa :)

      Oldboy printr-o minune stă lîngă mine de ani de zile, iar remarca scrisă la postul lui cuprinde și numele meu, deci am considerat că pe undeva mi-a fost adresat și mie. Dacă a fost a greșeală pomenirea lui Geza, a fost greșeală și reacția mea.

      Eu cred că fățărnicia se manifestă și atunci cînd îți întorci spatele unui prieten cînd dă de greu. Probabil faptul că am scris primul post la acest articol, mă face un fel de deschizător de pîrtie la acest subiect, dar am început prin...DACĂ, după care urmează o părere personală vizavi de demisiile multora ( nu neapărat din baschet ) care nu mai vine....( poate se țin tare de scaune... )
      Postul cuprinde că a gresit și că greseala este impardonabilă...dar și speranța că nu i se va cere accepta demisia. Plecînd de la prietenie.

      Pe mine nu m-a țepuit, aici este vorba de greșeala din legitimația lui Adamovic. Este doar părerea mea pe care mi-o asum. Nimic mai mult.

      cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!