Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Denham Brown: "Mi-ar plăcea să revin la Timba"

Paul Olar

Paul Olar
23.04.2013

BC Timba Timișoara a trecut cu brio de testul primei participări în Liga Națională, gruparea de pe Bega terminând oficial stagiunea pe poziția a 12-a. În total, cei porecliți "urșii" au bifat opt succese în sezonul regulat, alături de încă trei trei rezultate pozitive în seria de Play-Out cu CSȘ Giurgiu.

Denham Brown, vedeta timișorenilor, a acceptat să le vorbească cititorilor Total Baschet despre parcursul din campionat al "galben-negrilor". Jucătorul draftat în NBA de către Seattle SuperSonics consideră că Timba și-a îndeplinit obiectivul, canadianul mărturisind că îi surâde ideea de a îmbrăca maieul bănățenilor și la anul.

În primul rând, cum ți s-au părut ultimele jocuri cu CSȘ Giurgiu ?

Eu cred că CSȘ Giurgiu este un club puternic ce are în componență baschetbaliști talentați precum Perry Petty sau Brian Burrell. Ei s-au luptat din greu și ne-au pus într-o situație dificilă, conducând la început seria cu 2-0. A trebuit să găsim o cale să-i oprim pe cei doi sportivi amintiți, iar ultimele meciuri le-am abordat diferit din acest punct de vedere. În fața lui Perry ne-am apărat zonă și în același timp i-am pregătit lui Burrell o defensivă "box and one".

Doar ajustările din apărare au dus la întoarcerea seriei, sau a fost ceva în plus ?

Noi am început să ne facem jocul,  având o circulație rapidă a mingii, indiferent de felul cum ne răspund adversarii la atacuri. A trebuit să ne impunem ritmul nostru cu scopul de a înscrie aruncări și a ne face un meci cât se poate de ușor. În consecință, am fost adesea liberi și am putut trimite mingea în coș, încrederea în propriile forțe crescând vizibil.

Cum ai caracteriza evoluția ta din campionatul României ?

Eu am avut prestații mai bune în ultimele două luni și asta s-a putut observa în rezultatele echipei. Am visat să ne calificăm în Play-Off și să ne luptăm la titlu, însă cred că Timba și-a atins țelul, având în vedere că ne-am aflat la prima prezență în Liga Națională.

Deci ești mulțumit de parcursul vostru ?

Nimeni nu știa la ce să se aștepte din partea noastră. Consider că am câștigat respectul multor oponenți datorită partidei din retur cu CSM Oradea. Atunci, într-o confruntare transmisă la televizor în toată țara, ne-am bătut de la egal la egal cu liderul. Mai mult, fanii au putut să vadă valoarea noastră în derby-ul local cu BC Timișoara.

Ce a însemnat pentru tine faptul că în Liga Națională au fost angrenați și alți baschetbaliști canadieni cum ar fi Jevohn Shepherd sau Alex Johnson ?

A fost grozav să fiu coechipier cu Alex Johnson și să-l întâlnesc din postura de adversar pe Jevohn Shepherd. Eu sunt ca un frate mai mare de-al lor și asta înseamnă că baschetul din Toronto este în continuă creștere. Totodată, noi ne-am pregătit împreună alături de antrenorul Nathaniel Mitchell și astfel am avut șansa de a lega o prietenie, având șansa de a schimba impresii despre România.

Ne-ai putea dezvălui numele unei echipe și al unui jucător ce te-au impresionat ?

CSM Oradea este o grupare închegată și extrem de puternică, ce plimbă mingea senzațional. Din punct de vedere individual, Perry Petty de la CSȘ Giurgiu este favoritul meu.

Când vine vorba de România, ce ți-a plăcut cel mai mult ?

În primul rând, mi-a făcut plăcere să joc baschet aici. În același timp am fost surprins că 80% dintre oameni vorbesc limba engleză, deci mi-a fost ușor să mă acomodez.

Ce spui despre o revenire în România și în stagiunea 2013-2014 ?

O nouă experiență în Liga Națională este ceva ce voi lua în considerare fără îndoială. Mi-aș dori să joc pentru fanii Timbei timp de nouă luni, în loc de patru, cum s-a întâmplat acum.

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!