Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Denson, Mandache și Solopova au dus CSM Satu Mare spre prima victorie în finala cu Sepsi

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.04.2018

CSM Satu Mare s-a impus cu 68-60 în al treilea joc al finalei LNBF, care va avea astăzi un meci 4. Brittany Denson și Andra Mandache au fost cele mai bune marcatoare ale meciului cu câte 18 puncte. Americanca a fost și cea mai eficientă de pe teren.

Dacă la primele două partide doar Denson a avut o evoluție remarcabilă de la CSM, la jocul trei a fost secondată de Mandache și Solopova.

Brittany Denson a încheiat meciul trei cu 18 puncte la care a adăugat 6 recuperări, 5 pase decisive și 3 capace, pentru +26 indice al eficienței. Pivotul american a petrecut în teren 35:15 minute, cu 5/10 la șuturile de două puncte, 2/2 la aruncările de la distanță și 2/2 de la linia de fault. Cu Denson în teren, CSM a avut +7.

Căpitanul sătmărencelor, Andra Mandache, a avut tot 18 puncte, jucând aproape 30 de minute. Veterana a marcat 5 din 12 șuturi de la semidistanță, 2/5 de după semicerc și 2 din 3 libere. Și-a mai trecut în cont 7 recuperări, 2 pase decisive, un steal și un capac, pentru +17 indice al eficienței.

Marina Solopova a intrat de pe bancă și a contribuit cu 14 puncte în 27:09 minute. A avut 3/7 la aruncările din interiorul semicercului, 1/5 de afară și 5/7 la linia de fault. A mai avut 3 recuperări și 4 pase decisive pentru un indice al eficienței de +11. Cu lituanianca în teren, CSM Satu Mare a avut +11 pe tabelă în fața adversarelor.

Tot același plus a fost pentru alb-roșii și cu Porchia Gren în teren. Fundașul american a jucat cel mai mult pentru gazde, 37:56 minute. A înscris 5 puncte, cu 0/3 la șuturile din semicerc, 1/3 de la distanță și 2/2 la aruncările de un punct. A mai contribuit cu 7 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții, având +15 indice al eficienței.

CSM Satu Mare a avut doar 5 marcatoare la meciul doi al finalei. La a treia partidă, prima jucată la Satu Mare, gazdele au avut 7 jucătoare care au reușit să înscrie. Harrison a încheiat partida cu 8 puncte, Uiuiu cu 3 și Baltic cu 2 puncte.

Formația sătmăreană a amânat deznodământul finalei după ce a obținut prima victorie după 5 ani cu ACS Sepsi SIC. A fost și primul succes stagional în duelul cu campioana en-titre. Scorul în ultimul act este 2-1 pentru alb-verzi. Meciul 4 se joacă astăzi, de la ora 18:15.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA ABSOLUTA!
    SOLOPOVA,DENSON SI MANDACHE SINT JUCATOARE PE NIVELUL CAMPIOANEI.SPERAM CA LA ANUL VOM VEDEA IN ALTE ECHIPE MULT MAI VALOROASE !!

    cu 5 ani în urmă (28.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!