Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Depunctare confirmată pentru două echipe din LNBF pentru neparticiparea la patru turnee de 3x3

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.12.2018

Federația Română de Baschet a trimis ieri cluburilor din Liga Națională de Baschet Feminin o adresă prin care este confirmată depunctarea deținătoarei titlului, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, plus o amendă. Pe lângă campioană, și CSM CSU Oradea a fost depunctată și amendată.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe pierde două puncte în clasamentul grupei valorice A din Liga Națională de Baschet Feminin după ce nu s-a conformat noilor criterii de eligibilitate, impuse în luna mai pentru acest sezon. Echipele din LNBF erau obligate să participe în prima ediție din Liga Națională de 3x3, la cel puțin 4 turnee. CSM CSU Oradea va rămâne fără un punct în clasament. A fost prevăzută și o amendă de 3.000 de lei pentru alb-verzi și 1.500 pentru alb-albastre.

CCLTO decidea în luna octombrie depunctarea în campionatul de 5x5 a echipelor care nu au participat la turneele din LN 3x3, dar site-ul federației nu a publicat încă lista cu echipele depunctate. Ieri federația a trimis o notificare cluburilor din LNBF prin care se confirmă depunctarea de 2 puncte pentru campioană și unul pentru orădence.

De menționat că în criteriile de eligibilitate, votate de Consiliul Director în luna mai, se prevedea o depunctare de 5 puncte pentru echipele care nu participă la minim 4 turnee din circuitul 3x3. Aceasta s-a decis în funcție de numărul de turnee la care au participat cluburile în perioada 11.05.2018-29.07.2018.  Site-ul nostru anunța posibila depunctare pentru neparticiparea la cele 4 turnee încă de la finalul lunii iulie.

Și în acest sezon echipele din LNBF sunt obligate să participe la turneele de 3x3, în Cupa României 3x3 și Liga Națională 3x3. Neparticiparea la toate turneele atrage o penalitate de 10.000 de euro pentru fiecare competiție și interzicerea transferurilor jucătoarelor străine pentru sezonul 2019-2020 în Liga Națională de Baschet Feminin 5x5.

În clasamentul de pe site-ul federației au apărut la un moment dat depunctările pentru cele două echipe, dar le-au fost trecute punctele înapoi rapid. După această confirmare, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe ajunge la egalitate de puncte cu CSM Satu Mare, care are două victorii mai puțin, iar cele două echipe se întâlnesc în 19 decembrie, în ultima etapă din grupa valorică A.

Clasamentul grupei valorice A va arată astfel după luarea punctelor, înainte de ultima etapă:

1. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 9 victorii/0 înfrângeri 16 puncte

2. CSM Satu Mare 7/2 16 puncte

3. CSM Târgoviște 4/5 13 puncte

4. CSTBv Olimpia CSU Brașov 4/5 13 puncte

5. FCC ICIM CSB Arad 3/6 12 puncte

6. CS Universitatea Cluj 0/9 9 puncte

În grupa valorică B clasamentul arată astfel cu două runde rămase de disputat:

1. Phoenix Știința Constanța 10/1 20 puncte

2. CS Rapid București 7/4 18 puncte

3. CSU CSM Oradea 7/3 16 puncte

4. CSM Târgu Mureș 6/4 16 puncte

5. CSM Alexandria 2/10 14 puncte

6. ACS KSE Târgu Secuiesc 3/7 13 puncte

7. CS Agronomia București 2/8 12 puncte

Prima fază a LNBF se încheie în 19 decembrie, iar în 22 va începe faza a doua. Vom reveni cu programul după ce se va știi configurația clasamentelor finale și ordinea în tabela Berger.

*foto: Sepsi-SIC facebook, informatia-zilei.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    RUSINE !
    Este brutal si neserios sa bagi laba in acest hal in campionat.Ce are comun 3x3 cu LNBF?? Doar de dragul de a face rau echipei din Sfantu Gheorghe...Renuntati la prevederile neserioase a Regulamentului !!Propun echipei SEPSI SIC,sa renunte la campionatul intern si incrieti-va in campionatul ungar.Daca este posibil in hochei,nu este interzis nici in baschet.Nu acceptati furtul punctelor la masa verde si sa nu platiti nici amenda...la meciurile de acasa sa protestam impotriva abuzului federatiei !!

    cu 5 ani în urmă (13.12.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    RUSINE !
    Astfel vreti sa ajutati satmarienii sa castige campionatul ? Care va fi urmatoarea sanctiune impotriva echipei SEPSI SIC??? Spuneti din timp ce veti inventa,sa renuntam la campionat si sa nu aruncam banii pe ferestra !Mai bine renuntam si cu capul sus iesim din campionat,decat sa fiim furati si sabotati!

    cu 5 ani în urmă (13.12.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    RUSINE !
    SEPSI SIC ar trebui sa joace in semn de protest cu o panglica NEAGRA pe piept,cu inscriptia PROTEST,si sa nu atinga mingea 1 minut,sa stea nemiscata la inceputul ambelor reprize !!

    cu 5 ani în urmă (13.12.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marius Stern :

    Acelasi regulament
    D-le Kiss Peter(cred ca dumneavoastra scrieti sub pseudonimul "7 vezer"(ceea ce inseamna 7 conducatori si cred ca face referire la conducatorii istorici ai triburilor maghiare)cu tot respectul si simpatia pe care o port echipei dumneavoastra favorite,vreau sa va spun ca nu aveti dreptate in ceea ce sustineti.Acest regulament care conditioneaza campionatul de 5x5 cu campionatul de 3x3 este valabil pentru TOATE CELE 13 ECHIPE.Nu este vina Federatiei ca doar Oradea si Sf.Gheorghe nu au inteles sa il respecte.Nu discut aici daca acest regulament este bun sau nu,dar repet daca e valabil pentru 11 echipe atunci trebuie sa il respecte si celelalte 2 echipe.Cu speranta ca ati inteles in mod corect ceea ce am scris,va doresc mult succes in campionat si sa demonstrati PE TEREN ca aveti cele mai bune jucatoare si ca meritati sa castigati acest campionat.

    cu 5 ani în urmă (14.12.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      Sepsi Sic campioana
      Da...aveti dreptate ! Dar tot atat de bine,putem si sa protestam...este un drept al nostru,al tuturor.Stiu ca simpatizati pa Anamarie Gödri Parau,stiu ca baschetul inseamna ceva pentru D-voastra,dar tot atat de sigur sint,ca nu sinteti un simpatizant al baschetului coveasnean.Eu v-am vazut la unele meciuri,si stiu cum va manifestati.Noi am dovedit in ultimii 4 ani ca sintem cele mai bune,jucam cinstit,sintem civilizat.Nici acum nu vom renunta.Ati vazut la echipa d-voastra de suflet,am castigat lejer in deplasare.Si vom castiga in continuare...dar sintem sabotati si acest lucru nu puteti nega !

      cu 5 ani în urmă (16.12.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marius Stern :

    Fiecare cu dreptatea lui.
    ...si cu echipa lui favorita.Este normal(in opinia mea) sa am o singura echipa favorita si sa o simpatizez pe aceasta.Dar sa stiti ca respect echipa Sepsi Szentgyorgy pentru rezultatele si prestatia ei din ultimii 11 ani.Am destule cunostinte si chiar cativa prieteni(zic eu) intre suporterii din Sf.Gheorghe pe care ii cunosc dinainte ca Anne Parau sa joace la echipa dumneavoastra favorita.Evident ca ati castigat meciurile cu Aradul.E o diferenta mare de valoare intre cele 2 echipe acum, datorita bugetului fiecarei echipe.Eu cred ca daca aveti valoare puteti castiga acest campionat indiferent de "sabotaje".Dar tot nu vad ce v-a impiedicat in aceasta vara sa participati la 4 turnee de 3x3,cum au facut toate cluburile cu exceptia voastra si a celui din Oradea.Va doresc mult succes.

    cu 5 ani în urmă (17.12.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marius Stern :

    Explicatie
    Ca sa nu fie nici o neclaritate in exprimarea mea vreau sa precizez ca pot simpatiza echipa dumneavoastra(datorita faptului ca joaca sau au jucat acolo anumite jucatoare,nu numai Anne.care au facut lucruri deosebite pentru baschetul aradean),dar este evident ca in meciurile directe dintre Sf.Gehorge si Arad voi sustine si ma voi manifesta(in mod decent,zic eu)in favoarea ICIM ARAD.

    cu 5 ani în urmă (17.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!