Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby de România - Episodul 48

Paul Olar

Paul Olar
15.03.2014

Liga Națională

Etapa XXIII

Duminică, 16 martie, ora 19:30

Sala Sporturilor "Horia Demian"/Digi Sport

15-6 Fișa meciului 17-5

Derby-ul dintre "U"-BT Mobitelco și CSU Ploiești își consumă duminică, 16 martie, un nou episod. Cele două mari rivale își măsoară forțele în cea mai atractivă dispută a etapei cu numărul XXIII din Liga Națională de baschet masculin.

Încleștarea din "Horia Demian" va fi arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Ciprian Stoica și Sorin Drugău, transmisiunea urmând a fi asigurată de către postul Digi Sport.

Seria de 8 succese consecutive în campionat a clujenilor a fost oprită săptămâna trecută pe Bega. Fără Josh Sparks, accidentat, "U" s-a recunoscut înfrântă în partida cu BC Timișoara, scor 90-77. Absența americanului s-a simțit în sectorul defensiv, iar sarabanda coșurilor de trei puncte a "leilor" i-a readus pe Silvășan și compania cu picioarele pe pământ. Totuși, "alb-negrii" au strălucit în retur, printre victimele acestora numărându-se CSM Oradea, BCM U Pitești sau Energia Rovinari. Astfel, trupa ardeleană încearcă să-și repare imaginea, iar o victorie asupra campioanei ar însemna enorm pentru suporteri.

În schimb, prahovenii au încheiat etapa precedentă în notă pozitivă, printr-un rezultat important repurtat în fieful Energiei Rovinari. A fost meciul lui Adrian Guțoaia, sportiv ce s-a remarcat cu o prestație impecabilă . Mai mult, gruparea pregătită de Vladimir Arnautovic și-a revenit după dușul rece făcut în Mureș la mijlocul lui februarie, Asesoft impunându-se în ultimele trei jocuri. Chiar dacă Final Four-ul este, la ora actuală, principala grijă a trupei din sudul țării, Burlacu și compania vor face tot posibilul să se întoarcă din Transilvania cu cele două puncte.

Legat de încleștarea de mâine, trebuie spus că în ambele tabere au apărut fețe noi comparativ cu turul campionatului. Datorită problemelor medicale, CSU i-a transferat pe Ante Krapic, respectiv Bojan Popovic, în timp ce Rawle Marshall nu mai face parte din lotul ploieștean. De partea cealaltă, pe malul Someșului a sosit americanul Lawrence Westbrook, care nu a prins însă prea multe minute de joc.

Din octombrie 2005 până azi, "U" și Ploiești s-au duelat de 48 de ori, statistica ținând cu ultimii amintiți. "Alb-albaștrii" au avut câștig de cauză în 33 de meciuri, ultima întâlnire a rivalelor consemnându-se în luna noiembrie.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!