Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby fără miză în Ștefan cel Mare

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
12.01.2019

O partidă care odată era un derby în adevăratul sens al cuvântului, acum a rămas doar un meci al orgoliilor. CS Dinamo Știința și CSA Steaua, cele mai titrate echipe din LNBM au ratat calificarea în Top 6 și se vor lupta în grupa galbenă pentru un loc în playoff.

Gazdele vin după o înfrângere la limită, scor 87-85, în fața celor de la SCM Timișoara, după un meci dominat aproape în totalitate de alb-roșii. În acea partidă, de la Dinamo au punctat Ousmane Barro 19 (9 recuperări), Justin Baker 19, Willie Kemp 15 (8 pase decisive), Michael Deloach 12 (10 pase decisive), Marcu Badiu 8, Daniel Ioniță 8, respectiv Anton Diaconescu 2.

Și de partea cealaltă, CSA Steaua vine după o înfrângere, suferită pe teren propriu, scor 75-71, contra liderului clasamentului, CSU Sibiu. Cei mai eficienți jucători ai gazdelor au fost Ante Delas, cu 17 puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive, Skyler Spencer, autorul a 8 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive și Zarko Djuric, cu 10 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă, toți având un indice al eficienței de +16.

În partida tur, CSA Steaua și-a adjudecat partida fără emoții, scor 81-66. Atunci, Andrei Mandache a reușit un meci aproape perfect, cu 22 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Ante Delas a marcat 20 de puncte și Skylar Spencer a reușit un double-double spectaculos, cu 17 puncte și 13 recuperări. De partea cealaltă, Zoran Vrkic a marcat 16 puncte cu 8 recuperări, în timp ce Michael Deloach a înscris 15 puncte, dar cu 1/8 de la 3 puncte.

CSA Steaua are un total de 3 victorii și 10 înfrângeri, pe când CS Dinamo nu a reușit să obțină nicio victorie până acum.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 13 ori, iar CSA Steaua conduce detașat la scorul întâlnirilor directe cu 10-3.

Partida dintre cele două formații se joacă duminică, 13 ianuarie, începând cu ora 19.45 în sala Polivalentă Dinamo.

 

*foto: Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!