Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul Ardealului are loc sâmbătă

Paul Olar

Paul Olar
18.10.2013

Liga Națională

Etapa IV

Sâmbătă, ora 20:00

Sala "Transilvania"/Digi Sport 1

2-1 Fișa meciului 2-1

"Derby-ul Ardealului" dintre CSU Sibiu și "U"-BT Mobitelco își consumă sâmbătă, cu începere de la ora 20:00, un nou episod. Confruntarea are loc la Sala Sporturilor "Transilvania" și contează la etapa a patra a Ligii Naționale de baschet masculin.

Întâlnirea a două din cele mai importante grupări ale campionatului produce întotdeauna interes, poziția din clasament, statisticile și rezultatele anterioare trecând adesea în plan secund. Tradiția, miza și orgoliul sunt cuvintele ce descriu perfect duelul între Sibiu și "U", iar spectatorii din sală, alături de cei din fața micilor ecrane, vor avea parte de un spectacol garantat sâmbătă seara.

Foarte probabil, echilibrul va fi la el acasă în meciul de mâine, din prisma faptului că între combatante există o serie de similitudini. Aflate în reconstrucție, ambele formații au la activ două victorii și câte un eșec. CSU a făcut instrucție pe terenul Farului din Constanța, chiar în etapa inaugurală. Câteva zile mai târziu, CSM Oradea s-a impus la Sibiu și în ciuda ecartului final de aproape 20 de puncte, băieții lui Perisic au contestat succesul bihorenilor și au urmărit revanșa la Târgu-Jiu. Acolo, trio-ul ardelean format din Devon Austin, Milos Bojovic și Chris Lee i-a răpus pe Energia, după o repriză de prelungiri, "vulturii" ocupând la ora actuală poziția a patra în clasament, cu un total de 5 puncte.

Cu o victorie în fața Energiei Rovinari se poate mândri și "U"-BT Mobitelco. Clujenii au avut puls și tăria necesară de a contracara eșecul de la Oradea, trecând de gorjeni cu scorul de 99-85. Deși au disputat două partide în patru zile, oboseala nu s-a resimțit în sânul echipei de pe malul Someșului Mic. Astfel, "alb-negrii" s-au distrat în deplasarea de la Chiajna și au surclasat nou-promovata Concordia cu 77-105. A fost o prestație la înălțime din partea fiecărui component al lotului clujean, Dorin Pintea putând da o șansă și baschetbaliștilor tineri. Acest lucru a permis lui Branko Cuic, Darius Hargrove sau Mihai Silvășan, adică oamenii ce duc greul în garnitura fostei campioane, să se odihnească și să își încarce bateriile pentru Sibiu.

Precum am spus, derby-ul Sibiu vs "U" are toate șansele să fie unul spectaculos. Aruncând o privire pe statistici, observăm că marile rivale ale Transilvaniei se clasează între primele trei echipe ca puncte marcate până în prezent în Liga Națională. Cu o medie de 96.3 puncte, "galben-albaștrii" sunt liderii ierarhiei, în vreme ce Silvășan și compania pun pe tabelă 90.7 puncte. Așadar, avem motive întemeiate să credem că întâlnirea din Sala "Transilvania" va oferi o reprezentație de excepție din partea ofensivelor.

De asemenea, grupările abordează în formule diferite actuala stagiune, reprezentativa de pe Cibin întărindu-se cu Matija Ceskovic, Milos Bojovic, Kyle Nelson, Ivan Miceta sau revenitul Octavian Popa Calotă. De o întoarcere la echipa alături de care s-a consacrat se poate lega și numele sârbilor Branko Cuic, respectiv Miljan Medvedj. Pe lângă ei, la Cluj au sosit Josh Sparks, Boris Lalovic, Darius Hargrove și Ivan Kuburovic. Chiar dacă s-au înfruntat în luna august la Memorialul "Elemer Tordai", jucătorii celor două oponente nu știu încă la ce să se aștepte de la adversar, aspect ce face încleștarea una demnă de urmărit.

*Foto: u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!