Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Derby-ul etapei a 13-a din LNBF se joacă la Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.01.2018

În meciul din etapa a 13-a se întâlnesc ocupantele locurilor 1 și 3. ACS Sepsi SIC are un parcurs perfect până acum în campionat, cu 10 victorii din 10, în timp ce formația din Alexandria este surpriza de pe locul 3, cu 7 victorii și 3 înfrângeri.

Teleormănencele au câștigat toate cele 6 partide pe care le-au jucat acasă în această ediție de campionat. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus în cele 5 meciuri pe care le-a jucat în deplasare.

Ambele echipe au avut o pauză mai lungă de la ultimul meci, jucat în 23 decembrie. CSBT Alexandria a câștigat acasă cu UPM BC Sirius Târgu Mureș, scor 76-64, în timp ce ACS Sepsi a plecat cu cele două puncte de la Arad, scor 82-58.

Campioana en-titre a avut etapă liberă în 28 decembrie, când trebuia să joace cu retrasa Phoenix Galați. Teleormănencele aveau inițial programat meciul din etapa a 12-a cu Olimpia Brașov în ultima intermediară de anul trecut. Dar brașovencele nu au avut sala disponibilă, astfel că meciul a fost amânat pentru 24 ianuarie.

În meciul tur, în etapa a 4-a, ACS Sepsi SIC s-a impus în duelul cu CSBT Alexandria, scor 85-73. Atunci formația lui Mădălin Piperea a condus până la ultima pauză, dar gazdele s-au desprins pe contraatac în ultimul sfert.

A fost a 18-a întâlnire între cele două formații din 2012 până acum. Echipa lui Zoran Mikes a obținut în octombrie a 15-a victorie consecutivă în duelurile directe cu CSBT. Scorul general al disputelor este 17-1 pentru alb-verzi. CSBT a obținut singura victorie cu Sepsi în octombrie 2013, pe propriul teren.

Echipa din Covasna are cel mai bun atac din campionat cu 81,1 puncte/meci și cea mai bună apărare cu o medie de 62 de puncte primite. CSBT Alexandria are a doua apărare cu 70,3 puncte primite/meci și al treilea atac cu 76,3 ppg.

Meciul dintre CSBT Alexandria și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă sâmbătă de la ora 18 la sala Sporturilor. Partida va fi transmisă pe DigiSport 4.

*foto: Szigyarto Szabolcs/CROW Security

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    minune!
    Da, mi se pare o minune ca digi sport sa transmita un meci Sepsi la baschet. Oare gasca de arbitri va avea curaj sa fluiere aiurea, stiind ca meciul e vazut de o tara intreaga? De ce nu? Nu o sa deranjeze pe nimeni atata timp cat vor fi impotriva noastra. Asadar va fi un meci greu, Alexandria fiind si o echipa foarte buna, dar vom trece si peste asta. P.S. Kirita bem o bere dupa ce a rasunat Imnul Secuiesc in sala din Alexandria?

    cu 6 ani în urmă (06.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Bem, boss! O dau eu! Numa' să vii!

      cu 6 ani în urmă (06.01.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Venim
      Venim cel putin 50 sa ne sustinem echipa!!!

      cu 6 ani în urmă (06.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      Eu cred ca vom fii peste 100. Deci 1 hectolitru de bere !HAI SEPSI SIC...FELICITARI!!

      cu 6 ani în urmă (07.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!