Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Derby-ul etapei se joacă în „Bănie”

Eduard Popa

Eduard Popa
04.11.2017

scm u craiova csm steaua

Ultimul meci al etapei a cincea din Liga Naţională de Baschet Masculin va opune SCM U Craiova şi CSM Steaua Eximbank Bucureşti.

Gazdele vin după thriller –ul din Trivale, în compania celor de la BCM U Piteşti, în care craiovenii au pierdut la capătul unui meci extrem de spectaculos, scor 122-112, după prelungiri. În urma acestei înfrângeri, craiovenii au ajuns la un record de 2 victorii şi 2 meciuri pierdute.

 În acest sezon Craiova a reuşit să se întărească substanţial. În primul 5 au adus un backcourt extrem de experimentat şi prolific, format din Goran Martinic (21,3 puncte, 8,8 pase decisive pe meci) şi Ivan Siriscevic (20,5 puncte, 3,3 recuperări pe meci şi 42,9% de la trei puncte). Totodată, sub panou Craiova se bazează pe cuplul Jamar Samuels, care în meciul precedent a reuşit cea mai bună prestaţie la recuperări (17) şi sârbul Nemanja Aleksandrov adus recent din Bundesliga, care în ultimul meci a strâns 24 de pct şi 11 recuperări.

De partea cealaltă Steaua a adunat 3 victorii din patru meciuri şi a câştigat ultimele două partide de pe teren propriu, în compania lui BC Mureş şi Poli Iaşi. În ultimul meci au trecut de moldoveni cu 84-63.

CSM Steaua nu are un lider care să iasă în evidenţă la capitolul puncte marcate, dar are cinci jucători în double digits: Dragan Zekovic (14,3 puncte pe meci), Luka Lapornik (11,3 puncte), Jason Boone (10,5 pct), Brandon Taylor (10,3) şi Marius Runkauskas (10 pct).

Cele două echipe s-au întâlnit anul trecut de două ori şi fiecare şi-a fructificat avantajul terenului propriu: 83-63 pentru Steaua şi 81-79 pentru SCM U Craiova. În total cele două formaţii s-au întâlnit până acum de 18 ori. De 12 ori a câştigat Steaua, de cinci ori Craiova, iar un meci din Cupa României s-a terminat la egalitate, scor 81-81.

Duelul dintre SCM U Craiova şi CSM Steaua Eximbank se va juca duminică, de la ora 20:00. Partida va fi difuzată şi pe Digi Sport 4.

*foto: Cătălin Soare

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSS Craiova Stefan Andrei :

    Forta stiinta
    Atata timp cat nu arbitreaza stoica craiova are sanse

    cu 6 ani în urmă (04.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!