Stiri Cupa României Feminin

Derby-ul vestic Timișoara-Arad revine în Cupa României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.09.2017

CS SCM Timișoara a început seria amicalelor la Pecs

CS SCM Timișoara debutează  miercuri de la ora 19 în Cupa României cu un derby vestic în compania vecinei FCC ICIM Arad. Alb-violetele au promovat în această vară, câștigând Liga 1. Vor juca pentru prima dată în competiția eliminatorie în care participă doar prim-divizionarele.

ICIM are de partea sa istoria, fiind de două ori câștigătoare a Cupei, în 2011 și 2014. Arădencele au încheiat pe locul 5 în precedenta ediție a Ligii Naționale. De menționat că primul meci oficial din istoria trupei de pe Bega se leagă tot de Arad, mai precis de satelitul ICIM-ului.

Ambele echipe au păstrat în această vară câteva jucătoare din formula de anul trecut. Formația arădeană și-a schimbat denumirea, devenind FCC ICIM Arad. Bogdan Bulj continuă pe banca galben-albastrelor. Au rămas patru senioare din lotul de anul trecut: Adela Mercea, Ildiko Nagy, Christina Zidaru și căpitanul Brankica Hadzovic, plus tinerele Patricia Gădărici și Larisa Ebervein. Diana Spinean a fost cooptată de la echipa satelit. Au venit: Anamaria Ciotir, Flavia Ferenczi, Matea Tavic, Brandi Wingate, Jenny Vernet și Brandy Montgomery.

Echipa feminină de la SCM Timișoara a fost înființată în 2016, după ce BCM Danzio (sau Tymes Politehnica) s-a retras din campionat. S-a optat pentru o nouă echipă, spre deosebire de masculin unde a fost preluată vechea formație, BC Timișoara. S-a pornit la drum cu junioare pentru că secția nouă nu a fost cuprinsă în bugetul inițial. Au fost aduse jucătoare mai experimentate în februarie. Monika Brosovszky-Boriga, Cristina Badi și Adina Pop continuă la club și în acest sezon, alături de tinerele Ana Ivășchescu, Anda Bota, Diana Lupu și Roxana Pane. Jucătoare noi: Dora Ardelean, Adina Stoiedin, Romina Filip, Maegan Conwright, Hannah Young, D’Lesha Lloyd, Leeza Burdgess și Anna Kirienko. Mihai Coldea a fost adus ca principal pentru primul sezon în elită.

Pentru formația arădeană va fi a treia oară în acest deceniu când deschide sezonul cu o echipă timișoreană în primul tur al cupei. A mai jucat cu Danzio în această fază a competiției în 2011 și  au fost două partide strânse, câștigate de campioana de la acel moment la 13 și 11 lungimi. În 2015 victoria a fost clară pentru arădence, la 64 de puncte per total.

Amândouă echipele au avut probleme în perioada de pregătire. Reunirea CS SCM s-a amânat cu o săptămână din cauza lucrărilor la parchet care s-au prelungit mult peste termenul inițial. Ambele echipe de la clubul municipal au mers în cantonament la Buziaș, după care și-au reluat pregătirea la sala Constantin Jude. Nici gruparea arădeană nu a fost ferită de astfel de probleme, folosind și sala mică a UAV pentru antrenamente.

Nici una din formații nu a jucat amicale pe propriul teren. Ambele aveau programat un meci acasă cu KK Kraljevo, dar sârboaicele nu au mai venit. Cinci meciuri de pregătire a disputat echipa timișoreană. L-a pierdut pe primul (63-79 la Peac Pecs) și le-a câștigat pe următoarele patru: 82-61 la Târgu Mureș, 77-44 la Alba Iulia, 72-67 și 69-52 la Satu Mare. Stoiedin și Brosovszki au avut probleme medicale și este puțin probabil să joace în dubla din cupă. Pivotul timișorean mai are câteva săptămâni de recuperare până va intra în program normal.

FCC ICIM Arad a avut doar două meciuri de verificare, ambele cu adversari care au jucat cu câteva zile înainte cu timișorencele. Galben-albastrele au pierdut cu 67-88 la Pecs și s-au impus cu 69-63 la Alba  Iulia.

Returul se joacă sâmbătă de la ora 18 la sala Victoria din Arad. Pe lângă câștigătoarele celor patru duble se califică la Final 8 și două cele mai bune învinse.

Foto: facebook Peac Pecs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!