Stiri Liga I Masculin

Derbyul Ligii 1: Știința București - CSM Ploiești se joacă duminică

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.02.2016

Știința București și CSM Ploiești se întâlnesc duminică în Arena de Baschet (Bd. Basarabia nr.39, Sector 2, București), cu începere de la ora 20:00, în derby-ul etapei a doua a Ligii 1. Ambele echipe își doresc extrem de tare o victorie în meciul direct și supremația în Liga 1. De altfel, și obiectivele celor două cluburi sunt similare: promovarea pe prima scenă a baschetului românesc.

Palmaresul în confruntările directe de până acum este superior Științei: două victorii din tot atâtea meciuri disputate împotriva prahovenilor.

Jucătorii gazdelor vor să își păstreze invincibilitatea in fața echipei din Ploiești și să spele gustul amar al înfrângerii din etapa trecută de la Timișoara.

Înaintea derby-ului cu CSM Ploiești, Cristian Crăciun, antrenorul principal al echipei noastre a prefațat întâlnirea de duminică din Arena de Baschet. „Va fi primul nostru meci acasă în această fază a competiției și ne dorim să îl câștigăm. Cu siguranță, va fi cea mai grea partidă din această perioadă, însă am pregătit bine confruntarea de duminică și nu există nici un fel de presiune aditionala pentru noi. Ne propunem să ne calificăm la Turneul Final. Acesta este obiectivul nostru. Nu avem alte lucruri de demonstrat. Fiecare meci din acest moment este la fel de important. Jucătorii au înțeles perfect acest lucru și au mare încredere că ne vom realiza obiectivul".

Szabolcs Forreiter și Ștefan Bîrloveanu debutează în fața propriilor suporteri.

Transferați în această iarnă la Știința București, Szabolcs Forreiter și Ștefan Bîrloveanu vor debuta dumincă în fața propriilor suporteri. Cei doi s-au integrat perfect în angrenajul echipei și abia așteaptă să joace în Arena de Baschet contra Ploieștiului. „Sunt foarte fericit că fac parte din această echipă. Sper că vom reuși să obținem niște rezultate deosebite în acest sezon. Știu multe lucruri bune despre acest club și mă bucur că am ajuns în cele din urmă aici. Îmi doresc să câștigăm cât mai multe meciuri și să promovăm în Liga Națională. Cu aceste gânduri am venit la Știința și sunt convins că dacă vom munci din greu ne vom îndeplini acest obiectiv. Din prima secundă toată lumea m-a primit cu brațele deschise, iar acest lucru mă motivează și mai tare să joc cât mai bine”, a spus Szabolcs Forreiter la prima declarație în tricoul Științei.

Tânărul Ștefan Bîrloveanu a vorbit și el despre transferul la echipa bucureșteană. „Din timpul verii îmi doream să ajung la Știința. Mă așteptam să fac acest pas și până la urmă a venit. Sunt foarte fericit că sunt aici. Am mulți colegi mai mari decât mine care mă ajută să progresez. Îmi explică mereu anumite lucruri, mă învață și am doar de câștigat. Pe de alta parte, este o presiune destul de mare pentru mine, însă domnul antrenor Crăciun este o fire foarte calmă și îmi explică mereu ce trebuie să fac. Acest lucru mă liniștește și mă face să-mi doresc să mă integrez cât mai repede. Abia aștept jocul cu CSM Ploiești. Sunt convins că fanii vor veni într-un număr cât mai mare și ca Arena va fi arhiplină duminică seară”, a concluzionat puștiul de 17 ani din lotul Științei.

Reamintim suporterilor că accesul în sală se va face în limita locurilor disponibile. Principiul primului sosit va funcționa în acest caz, indiferent de situație.

Știința București - Comunicat de presă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!