Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Destiny Williams: ”A fost datoria noastră să terminăm această serie acasă”

Valentin Todea

Valentin Todea
12.05.2019

Destiny Williams: ”A fost datoria noastră să terminăm această serie acasă”

Aradul a obținut medaliile de bronz în stagiunea 2018-2019 a Ligii Naționale de Baschet Feminin, după ce a trecut în două meciuri de Olimpia Brașov în seria pentru locul trei. La finalul partidei de pe malul Mureșului, încheiată cu scorul de 84-69, pivotul echipei galben-albastre, Destiny Williams, a vorbit în fața reprezentanților presei.

Un sezon reușit, în cele din urmă?

Nu e, de departe, dar în aceste circumstanțe pe care noi le-am avut, am fost puși în această situație și am vrut să terminăm sezonul în forță.

Cât de important a fost rolul tău în redresarea echipei după venirea ta la mijlocul sezonului?

Am avut un rol foarte important, ne lipseau multe lucruri înainte, am ajuns aici, și odată ce acest lucru s-a întâmplat am făcut câteva schimbări importante. Cred că eram pe locul 6 când eu am ajuns aici și am reușit să ne poziționăm pe un loc bun pentru a ne da o șansă importantă în play-off. Aveam nevoie de multe victorii și de aceea am fost adusă într-o perioadă în care se întâmplau multe lucruri la echipă, jucătoare care plecau și lucruri de genul acesta și cred că am fost o piesă foarte importantă.

Cum ai compara cele două meciuri din lupta pentru locul trei?

A fost mai greu la noi acasă, în primul meci am jucat la un nivel foarte înalt, am făcut multă risipă de energie și în meciul de la Arad câteva dintre noi, inclusiv eu, am fost moi, nu am reușit să marcăm din aruncări pe care de obicei le transformam. Brașovul a oferit o replică bună, au o echipă grozavă, știam că dacă am fi jucat meciul trei la ele acasă ar fi fost o mare șansă ca ele să câștige așa că a fost datoria noastră să terminăm această serie acasă, în fața suporterilor noștri, nu puteam cere o soluție mai bună.

Ați fost într-o poziție dificilă în acest meci după accidentarea căpitanului vostru, Brankica Hadzovic, în startul partidei. Cum ați reușit să treceți peste asta?

Știam că Brankica ne va încuraja de pe bancă, chiar dacă ea nu a mai intrat pe parchet, tot am avut parte un lider în teren cu mine acolo. Am știut că dacă ar fi jucat în continuare ar fi performat. Trebuia să dăm totul indiferent de situație, ne pare rău pentru ea, sperăm că accidentarea ei nu e nimic serios, acum are vara să-și rezolve problema. Știam că nu putem să ne gândim la faptul că am pierdut o jucătoare, trebuia să ridicăm nivelul jocului deoarece am pierdut o jucătoare ofensivă, o marcatoare.

Te-ai întors după un an în campionatul românesc de baschet. Cum ai descrie diferențele față de când ai plecat și perioada actuală?

Nu mai e la fel de dur precum ultima oară, dar sunt jucătoare bune aici fără dubiu, sunt echipe bune, dar mi se pare un campionat mai ușor, fără a aduce o ofensă campionatului românesc (n.r. no offense to the romanian league), dar există echipe bune și jucătoare bune.

*Foto: Ciprian Petcuț/Facebook FCC ICIM Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!