Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo și BC Mureș deschid runda cu numărul 4 din întrecerea masculină

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.10.2016

Cea de-a patra etapă din Liga Națională de Baschet Masculin va fi inaugurată de duelul dintre Dinamo București și BC Mureș Târgu Mureș. Disputa se va desfășura în Arena Dinamo din Capitală, vineri, 14 octombrie, cu începere de la ora 17:15. 

Ambele combatante vin după un început nefavorabil de campionat, înregistrând înfrângeri pe linie în primele runde. Pe de o parte, gazdele de vineri au fost învinse pe rând de BC Timișoara, 64-73, respectiv de BCM U Pitești, scor 71-81. De asemenea, alb-roșii au fost eliminați din Cupa României după o dublă cu CSU Sibiu, 76-94 și 83-76. De cealaltă parte, cu un meci mai mult disputat în campionat, ardelenii au pierdut cu CSM Oradea, scor 70-76, cu Phoenix Galați, 78-80, respectiv în runda anterioară pe teren propriu cu U-BT Cluj, scor final 69-82. 

Confruntarea programată în prologul etapei a 4-a va consemna cea de-a 18-a întâlnire directă dintre dinamoviști și mureșeni din ultimii 11 ani. Până în prezent, „tigrii” s-au impus de 10 ori, în timp ce bucureștenilor le-au revenit 8 dintre partide. În stagiunea precedentă, alb-roșii și alb-albaștri și-au împărțit victoriile în mod egal, fiecare reușind să-și adjudece meciul disputat în propriul fief. Dinamo a câștigat cu 81-69, în timp ce Mureșul s-a impus în „Junglă” cu 80-72. 

Întâlnirea programată în această săptămână poate reprezenta descătușarea pentru una dintre cele două echipe în acest debut nefast de sezon. Duelul din arena bucureșteană se anunță unul mai mult decât interesant, având situația ambelor echipe. Interesant va fi daca de această dată oaspeții din Târgu Mureș se vor putea baza pe serviciile lui Alhaji Mohammed, baschetbalist care în duelul cu U-BT Cluj nu s-a aflat nici măcar pe foaia de joc. În tot acest timp, formația din Capitală s-a bazat pe tot lotul în deplasarea de la Pitești. 

Trebuie menționat faptul că jocul dintre Dinamo București și BC Mureș Târgu Mureș va fi televizat în direct pe postul de televiziune DigiSport 3. 

*Foto: Csaba Toth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!