Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo București și Poli Iași caută prima victorie în campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.12.2017

Singurele echipe care nu au cunoscut gustul victoriei în actuala ediție de campionat se înfruntă astăzi de la ora 20 la București. Ambele formații au suferit 8 înfrângeri până acum.

Dinamo a disputat cinci partide pe propriul teren și au primit peste o sută de puncte în două rânduri. În ultima etapă a fost 61-102 cu Phoenix Galați. Ieșenii au jucat 7 partide consecutive în deplasare în campionat și le-au pierdut pe toate, ultima cu 68-78 la Pitești. Politehnica a disputat primul meci acasă în etapa trecută, fiind învinsă cu 86-87 de Timba Timișoara.

Formația bucureșteană se bazează doar pe jucători autohtoni în acest sezon, în timp ce moldovenii au stranieri și au făcut deja patru schimbări în lot. Ieșenii au avut probleme cu accidentările din cauza suprafeței pe care se antrenează.

Poli Iași stă mai bine la media de puncte înscrise în acest sezon, 70,1 ppg față de 62,8. Ieșenii au încasat mai puține puncte, 89,8 față de 96,5. Cele două echipe au cifre apropiate la recuperări (29,1 la 31,1), pase decisive (13,3 la 12,5), intercepții (7,1 și 7) și capace (2,4 și 2,6). Moldovenii au procentaj mai bun la aruncările de două puncte (50% față de 43,9%), în timp ce bucureștenii stau mai bine de la linia de fault (67% față de 60,3%) și de la distanță (32,4% față de 27,7%). Dinamo are o medie de 21 de mingi pierdute pe meci, față de 14,1 și stă mai prost la faulturi, 23,4 față de 19,1.

Precedenta întâlnire a fost în mai 2015, la turneul de promovare și Dinamo s-a impus cu 85-56 pentru a reveni în Liga Națională.  

Partida dintre Dinamo București și Politehnica Iași se joacă astăzi de la ora 20 și va fi transmisă pe DigiSport 4. Vor arbitra Andrada Csender, Valentin Negrea și Dan Narcis, supervizați de Anton Cutov. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!