Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dinamo primește vineri vizita lui BC Mureș

Paul Olar

Paul Olar
08.10.2015

Liga Națională

Etapa II

Vineri, 9 octombrie

Sala Dinamo

 

1-0 Fișa meciului 1-0

Dinamo București, surpriza etapei inaugurale de Ligă Națională, are parte de un nou adversar dificil. Gruparea pregătită de Aco Todorov dă piept cu BC Mureș Târgu-Mureș, nimeni alta decât vicecampioana stagiunii precedente. Confruntarea va avea loc vineri, la Sala Dinamo, urmând ca fluierul de start să se dea la ora 20:00.

Așa cum am precizat, trupa din capitală a izbutit un rezultat neașteptat. Nou-promovata a răpus sâmbăta trecută, în deplasare, pe galonata U-BT Cluj-Napoca, scor 79-78. Dinamo s-a impus mai ușor decât o arată diferența de pe tabelă, bucurându-se de o seară ideală la aruncările de trei puncte. Practic, jucătorii îmbrăcați în alb-roșu au încheiat confruntarea cu un procentaj de 50%, grație celor 11 coșuri înscrise. Aici, un cuvânt greu de spus l-a avut Karolis Babkauskas, MVP-ul rundei în viziunea Total Baschet.

De cealaltă parte, BC Mureș și-a respectat blazonul, învingând pe Gaz Metan Mediaș. Elevii lui Audrius Prakuraitis au obținut un succes categoric, scor 96-65. Cu alte cuvinte, formația tigrilor a început în forță meciul, adjudecându-și actul inaugural la diferență de aproape 20 de puncte, 25-7. Din acel moment, victoria a reprezentat doar o formalitate pentru amfitroni, care au beneficiat de prestații solide din partea jucătorilor Ousmane Barro, Ivan Ivanovic sau Goran Martinic.

Revenind la încleștarea de vineri, trebuie precizat faptul că viitoarele combatante s-au duelat și în presezon. Dinamo a participat la Cupa Mureș, acolo unde a obținut locul secund. Totuși, bucureștenii i-au învins pe mureșeni, 89-81. De-a lungul timpului, Dinamo și BC Mureș au disputat 16 partide, bilanțul ținând cu ultima grupare amintită, 9-7.

*Foto: Báthori Zsigmond

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Primul sfert.
    Asa ca fapt divers: scorul sfertului 1 in meciul BC Mures - GM Medias a fost 25-4. In statistica oficiala primele 3 puncte din sfertul 2 au fost trecute prin eroare de software la sfertul 1.

    cu 8 ani în urmă (08.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!