Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Distanțele rutiere dau peste cap baschetul românesc

Eduard Popa

Eduard Popa
16.02.2018

 bc scm timisoara deplasare poli iasi

Una din problemele mari pe care le-am semnalat și cu alte ocazii sunt distanțele mari dintre orașele în care se joacă baschet în România și lipsa unei infrastructuri care să scurteze timpul în care aceste distanțe sunt parcurse.

Cei care au făcut sport de performanță pot confirma că drumul de la plecare la destinație este o adevărat chin. Din păcate, din cauza condițiilor din țara noastră, acest chin se resfrânge și asupra baschetului.

BC SCM Timișoara a avut o prestație excelentă în Final Eight-ul Cupei României, acolo unde au eliminat pe CSU Sibiu după un meci cu trei reprize de prelungiri, scor 103-101 și au oferit apoi o replică excelentă lui U-BT Cluj, în fața cărora au pierdut cu scorul de 77-75. Acum urmează pentru elevii lui Tudor Costescu o deplasare foarte lungă în partea cealaltă a țării, la Iași, pe 22 februarie. Timișorenii vor avea de parcurs peste 600 de km până în capital Moldovei, drum îngreunat și de faptul că linia aeriană Timișoara-Iași a fost scoasă.

„Avem o problemă în sensul ăsta. Noi am programat meciul cu Iașiul la solicitarea lor pe 22. Ne făcusem și o prerezervare, am înțeles că nu va mai fi legătură directă. Nu știu când vom mai juca în altă perioadă și se pare că drumul până la Iași va fi cel puțin la fel de mare problemă ca și meciul în sine”, a spus Tudor Costescu, înaintea de plecarea la Final Eight-ul Cupei României.

Astfel, după o deplasare de aproape 900 de km dus-întors până la Sfântu Gheorghe, pentru „Leii din Banat” urmează acum o călătorie și mai lungă, de 1.270 de km dus întors.

Din păcate, situația se repetă și în eșalonul second, unde partida dintre CS Cuza Sport Brăila și CSM Sighetu Marmației, programată pentru acest weekend, a fost mutată la sfârșitul lunii martie.

Motivul ni l-au explicat chiar oficialii maramureșeni și îl reprezintă distanța foarte mare dintre Sighet, Brăila și Constanța. Astfel, maramureșenii au primit acordul „Piraților” din Brăila să joace la sfârșitul lunii, pentru a cupla partida cu Cuza Sport cu cea de la Constanța.

Până la această oră echipa din Sighetu Marmației a avut programate trei meciuri acasă, cu Athletic Constanța, CN Aurel Vlaicu și CSO Voluntari, dar și un meci în deplasare, la cel mai apropiat adversar, cei de la CSM Mediaș.

765 de km va fi distanța pe care va trebui să o acopere echipa maramureșeană în deplasarea până la malul mării, cu tot cu escala în Brăila, potrivit site-ului harta-romaniei.org. Dus-întors trece de 1.500 de km.

*foto: facebook Federația Română de Baschet

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Daca suntem o tara de tampiti care nu este in stare sa faca autostrazi de la nord la sud si de la vest la est. Asa ne trebuie daca nu iesim la vot sau daca votam acest partid care incurajeaza nemunca si asistarea sociala.

    cu 6 ani în urmă (16.02.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Cata
      Ai perfecta dreptate. F8 s-a organizat in inima tarii, dar aibaccws nu mai cu elicoterul sau cu tancul.

      cu 6 ani în urmă (17.02.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Scuze
      Am vrut sa scriu acces.

      cu 6 ani în urmă (17.02.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!