Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Djordje Kaplanovic a debutat pentru CS Dinamo Știința București

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.10.2018

Djordje Kaplanovic, în plan secund, cu numărul 1 pe echipamentul de joc

Dinamo Știința București a suferit al doilea eșec consecutiv în debutul sezonului 2018/2019 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Trupa antrenată de Tudor Costescu a pierdut din nou pe teren proriu, în fața lui SCM U Craiova cu scorul de 95-89, în etapa a doua din grupa valorică A a LNBM.

În lotul formației din Ștefan Cel Mare a apărut încă o noutate. Este vorba despre Djordje Kaplanovic, un jucător care măsoară 2.09 metri și care evoluează pe poziția 5. Jucătorul sârb s-a născut pe 21 martie 1995 la Podgorica iar cariera profesionistă și-a început-o la FMP Belgrad.

La prima partidă în România, Djordje Kaplanovic a fost utilizat 25 de minute de către Tudor Costescu, interval de timp în care și-a trecut în cont 6 puncte, 3 pase decisive și o intercepție pentru un indice al eficienței de 9 unități.

Djordje Kaplanovic vine din Serbia, acolo unde a jucat pentru Metalac Valjevo în sezonul 2017/2018. El a bifat 35 de partide în stagiunea precedentă și a avut medii statistice de 16.3 puncte, 5.3 recuperări și 1.5 pase decisive pentru 15.5 la eficiență.

Sportivul născut în Muntenegru dar cu cetățeni sârbă și-a început cariera la FMP Belgrad, după care a făcut pasul către Steaua Roșie Belgrad. După un sezon la colosul baschetului din Serbia, Kaplanovic a mers în Polonia la Asseco Prokom Gdynia, ca apoi în sezonul 2016/2017 să revină la FMP Belgrad.

Djordje Kaplanovic este al 6-lea jucător străin folosit de Dinamo Știința București în startul acestui sezon după Zoran Vrkic, Michael Deloach, Justin Baker, Justas Kumpys și Luka Stefanovic.

foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!