Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dlesha Lloyd, prima jucătoare care trece de 40 de puncte în această ediție a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.02.2018

SCM Timișoara a pierdut cu 77-80 meciul din ultima etapă a sezonului regulat, jucat acasă cu Olimpia CSU Brașov. Dlesha Lloyd a marcat 46 de puncte pentru învinse, stabilind noul record al acestui campionat.

Dlesha Lloyd a fost integralistă în partida pierdută de formația sa. A înscris cele 46 de puncte cu 16 șuturi din interiorul semicercului din 27 încercate (59%), 4 din 5 de la distanță și 2/4 de la linia de fault. A încheiat partida în double-double, cu 10 recuperări. A fost al 4-lea double-double reușit de jucătoarea de 31 de ani în această ediție de campionat. A mai oferit 3 pase decisive în meciul de sâmbătă, a comis 2 greșeli personale, a scos 5 faulturi și a pierdut 5 mingi. A mai avut 2 intercepții și un capac, pentru +43 indice al eficienței.

După plecarea lui Conwright, Lloyd a rămas principala amenințare în ofensiva timișorencelor. Aceasta a devenit cea mai bună marcatoare a echipei cu o medie de 21 de puncte în cele 16 meciuri pe care le-a jucat în campionat. Mai are 7.3 recuperări, 3.4 pase decisive, 2.9 mingi pierdute și 2.3 intercepții în 36:31 minute, cu 23 eficiență medie.

Precedentul record al acestui campionat era de 32 de puncte, deținut de două jucătoare. Fosta coechipieră a lui Lloyd, Maegan Conwright a înscris 32 de puncte în meciul pierdut de echipa sa la Satu Mare, în prelungiri, scor 91-86. Brandi Wingate, de la FCC ICIM Arad, a marcat 32 de puncte în victoria de la Alba Iulia, când arădencele s-au impus cu un coș în ultima secundă, cu 88-86.  

În stagiunea precedentă, recordul de puncte în campionatul feminin a fost de 45. Angel Robinson le-a reușit într-un meci pierdut de echipa sa, Sirius Târgu Mureș, 75-77 cu CSBT Alexandria.  

Ultima dată s-au marcat 46 de puncte în LNBF în sezonul 2013-2014. Atunci Samantha Prahalis, fundașul celor de la ACS Sepsi SIC, a reușit 46 de puncte într-un meci câștigat de alb-verzi la Galați cu 113-92. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!