Stiri

Dorin Pintea: „Dacă fiecare dintre jucători și-ar dori 20% din cât îmi doresc eu să câștigăm, atunci ne-am impune în fiecare meci”

Paul Olar

Paul Olar
10.11.2014

U Banca Transilvania caută să își refacă moralul marți, 11 octombrie. Ardelenii dau piept cu Trabzonspor Medical Park, într-o confruntare extraordiar de dificilă, precum a declarat și Dorin Pintea.

Prezent la conferința de presă organizată astăzi, tehnicianul a vorbit pe larg despre situația din cadrul grupării sale.

Domnule Pintea, pe băieți îi așteaptă duelul cu Trabzonspor din EuroChallenge...

Pot să vă spun că ne va aștepta un meci foarte, foarte greu, mai ales că noi nu parcurgem o perioadă foarte bună în campionat, dar încercăm să jucăm cât mai bine, să ne impunem și să schimbăm ceva din atitudinea noastră. Fiecare jucător își dorește să practice un joc cât mai bun mâine și prin urmare să dăm o replică echipei Trabzonspor. Toată lumea știe, campionatul turcesc este foarte puternic și echipa Trabzonspor are jucători experimentați. Prin urmare, ne așteaptă un meci foarte greu, nu este imposibil, trebuie să luptăm până la final. Dacă vom depune efortul necesar și fiecare dintre jucători își va aduce aportul atât cât poate el, vom avea un meci bun și vom câștiga.

Faptul că veți disputa primul meci are vreo însemnătate?

Bineînțeles. Este primul meci al nostru în noua sală, ne dorim să o inaugurăm cu victorie și un meci foarte bun. Îmi doresc enorm să avem un public cald, care să ne încurajeze, să ne ducă spre victorie așa cum știu ei și cum ne-au dus de fiecare dată. Îi aștept într-un număr mare în această sală foarte frumoasă.

Cum este atmosfera din cadrul echipei?

Atmosfera nu este extraordinară, nu parcurgem o perioadă fastă. Este o luptă în ierahizarea din cadrul echipei. De aici apar multe tensiuni între jucători, care în cel mai scurt timp vor dispărea și vom ajunge într-o formulă bună.

Din cauza aceasta au apărut și tensiunile din ultima partidă?

Da, sunt niște tensiuni inerente într-un meci de baschet în care fiecare jucător își dorește să evolueze și să marcheze. Atunci, automat apar apar respectivele tensiuni.

V-ați gândit să renunțați?

Este o întrebare dificilă. După fiecare înfrângere, pe mine mă doare cel mai tare, mă gândesc ce am făcut bine și ce am făcut rău.

Se zvonește faptul că Marcel Țenter este aproape de o revenire la Cluj-Napoca...

Eu nu mă cramponez de acest scaun. Nu am fost pe veci aici și nu voi fi pe veci. Decizia aparține conducerii clubului, oricând mi se poate spune că nu corespund cerințelor. Nu sunt absurd, voi înțelege, mă voi ridica și voi da mâna cu toată lumea. La fel și jucătorii, dacă ei consideră că altcineva poate să îi conducă mai bine, să aibă rezultatele pe care le așteaptă toată lumea și din cauza mea s-au întâmplat respectivele înfrângeri, era mult mai bine să îmi spună de la început. Domnule, nu este bine cu tine și plecam.

Ați fi dispus să rămâneți și antrenor secund?

În niciun caz nu voi accepta să fiu antrenor secund la această echipă. Este mândria mea și nu voi sta secundul nimănui. Nu contează cine va fi antrenor, eu am o relație bună cu orice tehnician. Mi se pare corect ca eu să mă dau la o parte dacă vine un alt antrenor.

Ce părere aveți despre echipa turcă?

Avem câteva informații despre formația turcă, una construită la fel ca echipa noastră, cu șase străini și șase autohtoni. Ei au trei pivoți buni, aici mă refer la Gani Lawal, extraordinar de mobil, dar și la colegii săi. De asemenea, fundașii  sunt foarte buni, așa că Trabzonspor practică un baschet modern.

Practic, nici turcii nu se mândresc cu un bilanț remarcabil în campionat...

Da, am spus de la început, este o echipă accesibilă. Totul depinde de noi și de motivarea jucătorilor. Dacă fiecare dintre jucătorii noștri și-ar dori 20% din cât îmi doresc eu să câștigăm, atunci ne-am impune în fiecare meci.

Ce se întâmplă cu Branko Cuic?

Nu putem judeca fiecare jucător individual. Pot să îmi pun aceeași întrebare despre fiecare jucător. Este același lucru. Dacă ar juca la nivelul pe care l-a dovedit anul trecut, totul ar fi ok. Dacă ar fi marcat un coș de trei puncte în meciul cu Sibiul, nu am fi ajuns în poziția actuală. Haideți să ne gândim, poți să joci foarte bine trei de sferturi meci și în ultimul sfert să uiți totul? Asta este întrebarea care mi-o pun. Jucător cu experiență să nu dai niciun coș într-o jumătate de meci? Păi este ambiția ta. Poate să fie cel mai tâmpit antrenor pe bancă, dar tu du-te, ia mingea și bag-o în coș. Nu pot să îmi explic ce se întâmplă cu jucătorii în momentul în care se pune o pată. Poate au momente de panică, fiecare își dorește să realizeze ceva și atunci greșește. Nu pot să judec un jucător ca a greșit în ultimul minut sau că a ratat ultima aruncare. Asta face parte din joc.

Au fost luate anumite măsuri?

Da, am hotărât ca jucătorii să sufere la fel de mult ca mine, deși întotdeauna îmi propun contrariul. Am propus sancțiuni financiare, le-am comunicat și jucătorilor și urmează ca board-ul clubului nostru să decidă dacă le aplică sau nu.

Probleme de efectiv există?

Avem o singură problemă cu Curtis Millage, care s-a accidentat la Pitești. Noi sperăm ca el să se recupereze repede și să îl pot folosi mâine.

*Foto: Manases Sandor/u-mobitelco.ro

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    ierarhizare?
    in cadrul echipei? in afara de capitanul numit? adica va cautati un mascul dominant si nu-l gasiti? dar ce autoritate aveti atunci dumneavoastra in cadrul acestei echipe? cine tine in mana echipa: acest mascul dominant sau dumneavoastra? sa inteleg conceptul de "echipa" implica existenta unei ierarhii in echipa? atunci de ce se numeste echipa? o fi existand asta la u ... , dar chiar trebuie sa fie asta? poi atunci acest "mascul" va actiona peste indicatiile dvs. in situatia in care nu este de acord cu ele... si ar putea sa-si urmareasca propriile interese. eu nu cred ca peste petricevici, arnautovici, bavcevici, achim sau tenter exista un astfel de om. si nici nu trebuie.

    cu 9 ani în urmă (10.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Pe mascula asta dominant nu a fost capabil sa il tina in frau nici un antrenor, a fost dominant si pentru Bavcevic!

      cu 9 ani în urmă (10.11.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    mascul
    pe acest mascul dominant nu poate nimeni sa-l tina in friu pt ca asa vrea Cristescu Ia sa vina dl Pintea si sa nu-l includa in lotul de 12 trei etape sa-l vad atunci ce face Dar banuiesc ca atunci cind face lotul trebuie sa ceara aprobare de la seful

    cu 9 ani în urmă (10.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Mda, vorbesti prostii sa sti, Cristescu face si pe dracu sa il stapaneasca dar din pacate totul tine de educatie, ti-as da multe exemple despre cum il trateaza Cristescu......

      cu 9 ani în urmă (10.11.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      !!
      e simplu de ce nu-l trimite nimeni in tribuna ? La pintea ai e frica . Ii e frica si lui Cristescu? E simplu il tii trei meciuri in tribuna si pui cu botul pe labe daca nu multumim si la revedere Numai ca Cristescu e un smecheras si arogant Pintea n-are nici cel mai mic cuvint de spus la Cluj, nu face nimic fara aprobarea lui sefu. Vreau sa-mi dai citeva exemple despre cum il trateaza Cristescu dar sa-mi spui cum ai trateaza si pe altii E un increzut si un arogant il stiu de cind juca la Tg mures nu-i ajunge nimeni la virful nasului Tineti-l voi in brate si nu veti avea echipa niciodata

      cu 9 ani în urmă (10.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Stop, m-ai pierdut, tu despre cine vorbesti? Cred ca nu vorbim despre aceeasi persoana....

      cu 9 ani în urmă (10.11.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      cristescu
      sa nu-mi spui ca nu stiai ca cristescu a jucat la Tg Mures Chiar si Pintea! Sa nu-mi spui ca nu stiai

      cu 9 ani în urmă (10.11.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Corect. In 98-2000 au jucat la Mures, dar Cristescu deja incepuse sa fie pierdut ca jucator. Pintea in schimb a fost onest pana la final si ca jucator, desi era foarte contestat si atunci de niste oameni de astia de bun simt, dar ce se putea mai frumos decat ca in ultimul meci sa decizi meciul cu un cos de 3 pct. Sper ca Silva sa faca la fel. O meritati unii pt ca nu exista descriere in limba romana pt voi si daca Silvasan e dur ca si capitan de echipa, inseamna ca voi nu ati auzit in viata voastra de Cristescu, Roschnafsky, Tenter. Pai ce facea Bruno cu Mijuscovic, Meda sau Seals. Ce time-outuri erau cu Tenter si Bruno pe banca langa Perisic, ce injuraturi tragea Cristescu in vremea lui Moraru cand erau ambii neputinciosi, iar Moraru era un cretin de antrenor(la baieti, la fete e un antrenor f bun chiar). Nu mai zic cum se impunea Sebestyen de exemplu...eu nu am vazut tanar jucator in liga nationala sa comenteze in fata lui Tibi. Silvasan a jucat cu toti astia, voi i-ati vazut in filme, dar astia au fost mai capitani decat el si injurau de pica tavanul cand se suparau.

      cu 9 ani în urmă (10.11.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      corect
      Pe linga Criistescu si Pintea atunci a mai venit si Corui de la Cluj care sa si stabilit la Tg Mures

      cu 9 ani în urmă (10.11.2014)
    • CSU Asesoft Ploiești ineacsu:

      OMfG!
      Nu-mi spuneti ca si prin Transilvania se injura, ca deja imi dati realitatea peste cap!

      cu 9 ani în urmă (11.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      musca`n lapte!

      cu 9 ani în urmă (11.11.2014)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U BT
    Nu, m-ai pierdut pentru ca nu realizam la cine te referi si nu cautam atat de adanc in istorie!

    cu 9 ani în urmă (10.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!