Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dorin Pintea: "Echipa a dat dovadă de tărie de caracter"

Paul Olar

Paul Olar
07.05.2014

Bucurie mare la Cluj-Napoca, după calificarea baschetbaliștilor lui "U"-BT Mobitelco în semifinalele campionatului. "Alb-negrii" i-au răpus pe rivalii de la CSU Sibiu în decisiv, iar conform spuselor lui Dorin Pintea, procentajul la aruncările din spatele arcului de cerc a contat enorm.

Tehnicianul a declarat la conferința de presă că elevii săi s-au concentrat exemplar, rezultatul fiind pe măsură. 

Domnule Pintea, o seară frumoasă în sânul grupării pregătite de către dumneavoastră...

În primul rând, mă bucur pentru această victorie, mă bucur pentru echipa mea,  care a dat dovadă de tărie de caracter. În al doilea rând, mă bucur pentru că este prima mea victorie importantă ca antrenor principal, iar în al treilea rând mă bucur că am luat decizia de a-i lăsa să arunce de trei la ultimele faze, fără să facem fault. Vreau să îl felicit pe Miodrag Perisic, au fost cinci meciuri foarte dificile și ne-am luptat cum am putut.

Când sibienii au condus cu 2-0 v-ați așteptat la o asemenea revenire?

Da, m-am așteptat. Am sperat tot timpul, am avut încredere că vom câștiga. Jucătorii au fost în priză în tot acest timp.

Ce s-a schimbat în evoluția formației dumneavoastră?

De la meci la meci am jucat tot mai mult ca o echipă și am dat dovadă de multă atitudine în teren. Ne-am mulat pe Ceskovic și Bojovic, ei erau principalele arme ale sibiului. Totuși, în toate meciurile am fost dominați la recupare ofensivă.

Ce a făcut diferența?

Astăzi, după părerea mea, am avut o zi bună a noastră la trei puncte. După o pauză de opt ani, Mihai Silvășan a rescris istoria cu un coș în ultimele secunde, dar diferența a fost că acum a marcat la Sibiu, dintr-o poziție asemănătoare. Sibiul nu a avut aceeași precizie ca în partidele anterioare, Ceskovic și Bojovic nereușind să înscrie cum ne-am obișnuit. Foarte probabil, diferența s-a făcut în jucătorii români precum Cătălin Baciu și Mihai Silvășan, care și-au adus un aport important.

Va fi dificilă semifinala cu CSU Ploiești?

Bineînțeles, va fi foarte dificilă. Noi suntem puțini euforici după această victorie și calificare. Vom aborda semifinala la fel cum abordat meciurile cu Sibiul, foarte serios și vom încerca să facem surpriza.

*Foto: Silviu Cristea

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    Felicitari, Bobo Pintea!
    Azi banca a fost tinuta sub control, si asta s-a vazut! Tine-o tot asa! A fost nevoie de-o mana norocoasa la 3 puncte, dar mai inainte de toate a fost nevoie de un antrenor care sa creada ca se poate. Ai jucat riscant, dar ai tras cartea buna, felicitari!

    cu 9 ani în urmă (07.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Revansa
    Pe data de 1 mai, a apărut un articol pe acest site, cu declaratia domnului Perisic, conform căreia: „Clujul nu mai are cu ce să ne surprindă. Știm totul despre ei.” ,și altul cu declarația domnului Pintea: „Știm cum să îi oprim pa Ceskovic și Bojovic”.
    Doresc să felicit pe antrenorul român pe care-l consider că este omul momentului, pentru că s-a putut detașa de toți și toate. Mă gândesc, fără să cunosc detalii la munca de lîngă Cristescu, cu cîțiva jucători grei ca și caracter, cu mentalitatea conform căreia el ar fi doar o marionetă, cu neincrederea în profesionalismul lui.
    Vor fi două semifinale interesante, una aș putea să spun de tradiție între Ploiești și Cluj, alta am putea cataloga dintre pretendenții la glorie, dintre Oradea și Mureș. Oricum finala asta va aduce, trecutul vs. ultimii ani de progres. Rezultatul obținut de Cluj, pe care cu această ocazie am onoarea de a lăuda, aduce încă un aspect, două semifinale cu antrenori sârbi vs. antrenori români.
    Sper ca și acest lucru să rămînă și pentru finală, antrenor român vs. antrenor sârb. Hai Srecko ! Hai Bobo !

    cu 9 ani în urmă (08.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!