Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dorin Pintea: "Urmărind evoluția juniorilor, am semnale îmbucurătoare"

Paul Olar

Paul Olar
01.02.2014

"U"-BT Mobitelco primește astăzi vizita formației Concordia Chiajna, într-un duel ce contează la etapa cu numărul XVI din Liga Națională de baschet masculin.

Dorin Pintea, antrenorul principal al ardelenilor, a participat joi la o conferință de presă  cu ocazia căreia a prefațat întâlnirea cu ilfovenii.

"Nu pot să spun că va fi un meci ușor, iar noi tratăm fiecare partidă serios și întotdeauna confruntarea următoare este importantă. Voi încerca să fac o combinație între baschetbaliștii tineri și cei cu experiență. Nu voi lăsa cinci jucători tineri în teren pentru că este greu să evolueze ei. Foarte probabil, Ivan Kuburovic nu va fi pe parchet în meciul cu Chiajna, este în recuperare. Nu riscăm să agravăm accidentarea și ne dorim să-l avem apt pentru disputa cu CSU Sibiu."

Referitor la progresul juniorilor, Pintea a declarat:

"Problema foarte mare este că pe parcursul campionatului nu pot să folosesc jucătorii tineri, deoarece primează rezultatul echipei, iar în condițiile în care fiecare formație are șase jucători străini, este foarte greu să produc un junior român. Imediat acei străini sunt experimentați, ei își doresc victoria și să aibă o evoluție cât mai bună. În acel moment apare o discrepanță foarte mare în jocul echipei. Urmărind evoluția juniorilor la antrenamente, am semnale îmbucurătoare din partea lor. Totul pornește de la modul de abordare a antrenamentelor, în care tinerii încearcă să dea tot ce pot și să asimileze cât mai mult."

Foto: Manases Sandor/u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!