Stiri Liga I Feminin

Două meciuri între echipe cu drept de promovare, în prima etapă a Ligii 1

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.10.2017

Liga 1 feminin

Liga 1 de baschet feminin începe în 22 octombrie, iar faza de calificare se încheie după fix două luni. Perioada de transfer este între 28 decembrie și 10 ianuarie. Urmează faza semifinală și turneele finale, de promovare și al sateliților.

Cele 18 formații sunt împărțite în trei grupe de câte șase, astfel că  fiecare echipă va avea de disputat 10 partide în faza de calificare (în cazul în care nu există retrageri sau neprezentări). Sunt programate etape săptămânale, iar meciurile se pot disputa de vineri până luni. Nu sunt prevăzute etape intermediare în faza de calificare. De asemenea, Liga 1 continuă și în noiembrie, când este prima fereastră de calificări a echipelor naționale și Liga Națională se întrerupe.

Programul primei etape a Ligii 1

Grupa 1:

CS Teleorman 2 Alexandria – CSM Târgoviște

CS Phoenix Constanța – CS Rapid București

ACS Sepsi SIC 2 Sfântu Gheorghe – CS Phoenix 2 Galați

Grupa 2:

CS Universitatea 2 Alba Iulia – ABC Sirius 2 Târgu Mureș

C Sportul Studențesc București – CS Agronomia București

CSM - CSS Ploiești – CS Țara Bârsei 2 Brașov

Grupa 3:

ACS KSE Târgu Secuiesc – CS Universitatea 2 Cluj Napoca

SCM 2 Timișoara – CS Baschet 2 Arad

CSM 2 Satu Mare – CSM Oradea

Toate cele 8 echipe cu drept de promovare avansează în faza semifinală unde se păstrează rezultatele directe înregistrate în prima fază. Se joacă din nou round robin și se califică la turneul final primele 4. Promovează primele două clasate la turneul de promovare. Primii doi sateliți din fiecare grupă merg în faza finală a sateliților unde se dispută două turnee.

Echipele trebuie să  aibă cel puțin o româncă sub 21 de ani (născută în 1997 sau mai mică, dar limita este anul 2003) pe teren pe toată durata partidei, cu minim 5 pe foaia de joc.

Programul complet al fazei  de calificare din Liga 1 poate fi accesat aici.

*foto: Alina Cojocaru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!