Stiri Cupa României Masculin

Două participante ale Final Four-ul precedent se duelează marți, la Sibiu

Paul Olar

Paul Olar
21.09.2015

Cupa României

Turul I

Sala Transilvania

Marți, 22 septembrie, ora 19:00

0 Fișa meciului 0

CSU Atlassib Sibiu și BC Mureș Târgu Mureș își dau întâlnire marți, 22 septembrie, pe parchetul Sălii Transilvania. Confruntarea va demara la ora 19:00 și contează pentru primul tur al Cupei României, urmând a fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Alexandru Olaru, Șerban Rașoagă, respectiv Cristian Stan. Comisar a fost delegat Zoltan Raduly.

Gazdele de mâine seară propun o echipă schimbată din temelii. Cu Dan Fleșeriu antrenor, sibienii mizează pe o formație în care predomină forțele de peste ocean. Practic, CSU a apelat la serviciile nord-americanilor Kevin Hardy, Will Paul, Lawrence Gilbert, Marek Klassen sau cunoscuții Michael Harrison și Boris Lalovic. De notat că ultimii doi au sosit pe malul Cibinului ca înlocuitori pentru Richard Amardi și Nick Evans. Totodată, gruparea galben-albastră l-a transferat pe Cornel Cioacătă de la Phoenix Galați.

Referitor la presezon, Sibiul a organizat obișnuitul Memorial Elemer Tordai, pe care l-a și câștigat. Mai exact, Calotă și compania au învins în ultimele două jocuri pe BCM U Pitești și Dinamo București. De asemenea, baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu au participat la o competiție in Slovacia, iar săptămâna trecută au fost prezenți la Memorialul George Ziguli.

În schimb, BC Mureș s-a reunit sub comanda tehnicianului din sezonul precedent, Audrius Prakuraitis. Specialistul originar din Lituania i-a calificat pe tigri în cele două finale ale întrecerii românești. Din păcate, trupa alb-albastră nu a reușit să pună mâna pe niciun trofeu, astfel că a început reconstrucția. După ce i-a pierdut pe Vaidotas Peciukas, Filip Adamovic sau Kyndall Dykes BC Mureș a izbutit să prelungească angajamentele celorlați componenți importanți din stagiunea anterioară. Vorbim despre Goran Gajovic, Ousmane Barro și Ivan Ivanovic.

La capitolul achiziții, formația lui Prakuraitis se mândrește cu repatriatul Goran Martinic, sosit din Ungaria. Totodată,  româno-ucraineanul Yurii Fraseniuk vine de la BCM U Pitești, în condițiile implementării unei reguli ce determină cluburile să utilizeze doi baschetbaliști români în permanență atâta timp cât activează în Cupa României. Efectivul Mureșului a fost completat prin stranierii Willie Kemp (ex Gaz Metan Mediaș) și Mareks Jurevicius.

Pe perioada verii, BC Mureș a pus mâna pe Cupa Energia, învingând în finală pe U-Banca Transilvania. Ivanovic și compania și-au mai măsurat forțele cu Dinamo București, Gaz Metan Mediaș și BCM U Pitești, cu ocazia Cupei Mureș.

Întorcându-ne la încleștarea de marți, trebuie precizat faptul că CSU și BC Mureș s-au confruntat de 25 de ori în ultimii 10 ani. Bilanțul este favorabil oaspeților, care au câștigat 14 dintre dueluri.

*Foto: Radu Roșca/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!