Stiri Acvile

Dragan Petricevic: „Am considerat că e bine să ne bazăm la echipa națională doar pe jucătoare complet apte pentru jocuri la cel mai înalt nivel”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.01.2018

Staff-ul naționalei a prezentat lista de 14 jucătoare convocate pentru duelurile din deplasare cu Finlanda și Slovenia, de luna viitoare. Claudia Pop și Adina Stoiedin nu au fost chemate din cauza unor accidentări mai vechi, după cum a precizat selecționerul Dragan Petricevic.

Acesta a vorbit pentru site-ul federației și despre convocarea în premieră a Norei Demeter. Centrul de 19 ani are medii de 2,2 puncte, 0,7 recuperări și 0,3 assist-uri în 6 partide pentru Peac Pecs în campionatul Ungariei, cu 6 minute și jumătate pe meci.

„Experiența acumulată de Nora Demeter în campionatul maghiar - acolo unde ușor-ușor punctează în statistici - ne-a determinat să o considerăm pregatită pentru a lua contact cu echipa națională de senioare. E drept, ne lipsesc două jucatoare experimentate, Claudia Pop și Adina Stoiedin. Ambele sunt nerefăcute complet după accidentări mai vechi și, deși evoluează la echipele lor de club, nu o fac la un potențial de 100%. Am purtat discuții cu ambele, am consultat și dosarele lor medicale și am considerat că e bine să ne bazăm la echipa națională doar pe jucătoare complet apte pentru jocuri la cel mai înalt nivel. Totodată, întinerirea naționalei este absolut necesară, așa că e logic ca jucătoare tot mai tinere să-și găsească locul in lot, acolo unde, ajutate de cele experimentate, să reușească să realizeze în mod optim schimbul de generații de la echipa națională.

Apropo de jucătoarele experimentate, mă bucură disponibilitatea acestora, fără echivoc, pentru participarea la acțiunile echipei reprezentative a țării lor. Experiența lor și entuziasmul tinerelor mă determină să cred că în continuare România va putea juca un baschet de calitate", a declarat Dragan Petricevic.

Cu excepția lui Demeter, celelalte 13 jucătoare au fost pe listă și la precedenta convocare, pentru fereastra de calificări din noiembrie.

Reunirea „Acvilelor” va fi în 4 februarie. România joacă în 10 februarie la Helsinki, cu Finlanda, iar în 14 va întâlni Slovenia la Celje.  

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Mda, întinerire făcută cu Ancuța Stoenescu, doar ce a împlinit 38 de ani. Tot respectul pentru cariera ei da' la națională ce viitor mai are? În fine, nu e vina ei că e selecționată!

    cu 6 ani în urmă (06.01.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Anca
      Joaca ft bine la Sepsi.Are conditie fizica de invidiat.

      cu 6 ani în urmă (06.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!